Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 CA4A1 EC1 [CA] - problem z semi

Recommended Posts

Cześć,

dość długo zastanawiałem, czy to dobry dział, ale chyba najbardziej pasuje... do rzeczy.
W mojej replice w stosunku do stanu "z fabryki" trochę się zmieniło, ponieważ miałem problemy z elektryką. Serwis wymienił kable, silnik i mosfet. Przy okazji została wymieniona gumka HU na zieloną G&G. Obecnie na lipo 11,1 M4 wyciąga około 430 fps i rof na poziomie 23. Od listopada 2017 usterka już się nie powtórzyła, natomiast od wiosny, gdy zrobiło się ciepło, "sprawność" repliki wzrosła, no i pojawiły się problemy z ogniem pojedynczym. W zasadzie teraz go nie ma. Replika wypluwa 2-3-4 kulki zamiast 1. Obwiniam zmiany w elektryce. W środku siedzi:
- mosfet - PicoSSR3;
- silnik - Up Parts BW-U-001.

Zastanawiam się nad zmianą silnika, która mam nadzieję, rozwiąże przy okazji problem z semi. Na szybkostrzelności obecnie w ogóle mi nie zależy. Moje typy, kolejność losowa:
- Guarder Infinite Torque-Up;
- Cyma o zwiększonym momencie obrotowym (srebrny, obecnie dostępny u Krakmanów);
- Tokyo Marui Hyper Torque 1000L;
- G&G Orginal Motor 18000 rpm;
- G&P M140 High Tourque.

Zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź w dwóch kwestiach:
a. czy mój pomysł na rozwiązanie problemu ma sens?
b. jeśli tak, to który silnik wybrać / jeśli nie, to co dalej?

Pozdrawiam!

Czyli dochodzimy do tematów, których chyba sam nie ogarnę - z obawy, że coś zepsuję.

Ten silnik, który obecnie posiadam jest Tobie / komuś znany? Ciekaw jestem skąd wziął się w moim egzemplarzu. W polskich sklepach go nie widziałem. Znalazłem tylko w jednym czeskim. W przeliczeniu wart jest ok. 130 zł.