aramis Posted August 5, 2018 Report Share Posted August 5, 2018 Cześć. Moja gienia zaczęła pluć po 2 kulki na semi. Auto wydaje się być OK. Także przestrzelenie serią zdaje się poprawiać sprawę, następuje kilka strzałów poprawnych. W większości tematów o dubletach przyczyną jest ingerencja w komorę lub dyszę. Ja tu nic nie zmieniałem, jedynie zmieniłem kulki z G&G 0.20 na G&G 0.25 i ustawiłem hopup. Na 0.2 bez zająknięcia przemieliła około 6k kulek. Czy jest możliwe że cięższe kulki uszkodziły gumkę (zielona G&G o nieznanym przebiegu)? Wizualnie wydaje się być OK. Komora Supershooter taka: https://gunfire.pl/product-pol-1152201761-Kompletna-komora-Hop-Up-CNC-do-replik-typu-G36.html Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted August 5, 2018 Report Share Posted August 5, 2018 A jakie kulki? Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted August 5, 2018 Author Report Share Posted August 5, 2018 Tak jak pisałem - wcześniej używałem G&G 0,2 i hulało jak złoto. Teraz kupiłem i załadowałem G&G 0,25. Tak po namyśle dochodzę do wniosku, że może było za gorąco dla repli. W sumie na początku, kiedy ustawiałem hopa strzały na singlu były OK, dopiero potem zaczęły się dziać jaja. Przestrzeliwałem ją około pół godziny (zerowałem nowe koli) w pełnym słońcu około godziny 15, przy temperaturze w cieniu 30*C. Kiedy odłożyłem ją na 10 minut, to body parzyło w ręce. Może od gorąca gumka "zmiękła" i nie trzymała kulek pchanych do komory. Przestrzelenie serią "przedmuchało" gumkę i ją ostudziło albo co...? Dziś wyjąłem gearbox, obejrzałem komorę i gumkę, sprawdziłem skok dyszy i wygląda że wszystko jest OK. Jak znajdę czas to przestrzelę ją w normalniejszych warunkach temperaturowych i w razie dubletów sprawdzę jeszcze na 0,2 (znalazłem jeszcze pół ładowarki "zerodwójek"). Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted August 10, 2018 Author Report Share Posted August 10, 2018 No i wychodzą jaja. Na 0,25 G&G średnio co 5-6 strzałów mam dublet lub dwa. Auto wygląda OK, ale nie mam 100% pewności że żadne dublety nie wystąpiły. Na 0,20 G&G absolutny brak dubletów - 3 magi po 90 bb wystrzelone na singlu i ani jednego dubletu. Nic nie ruszane, nawet hop nie był regulowany. Ten sam magazynek (mid M4 specny). Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Sprawdź innego maga, może mag nie daje rady przy cięższych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted August 11, 2018 Author Report Share Posted August 11, 2018 Rozumiem ,ze kulki w magu by się mogły zacinać, ale wtedy byłyby puste strzały, a nie dublety, prawda? Ale i tak sprawdziłem - dwa midy Classic Army i dwa G&P (oznaczenia Adventure Line MFG), wszędzie to samo. Na 0,2 OK, na 0,25 co kilka (5-10) strzałów dublet. No i upewniłem się - na auto jednak też występują dublety, jednak rzadziej niż na semi. Zastanawiam się nad nawierceniem komory - tak jak tu Wiem że moja komora ma inną konstrukcję (brak kominka itd), ale dodanie małego zagłębienia na wprost wyjścia z adaptera może da radę spozycjonować kulkę... Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted August 26, 2018 Author Report Share Posted August 26, 2018 No nic, podłubałem i zrobiłem. Najprawdopodobniej winna była gumka - po wymianie na nową (też G&G zieloną) problem znikł. Komory nie nawiercałem. Najwidoczniej gumka przemieliła już tyle kulek, że kołnierz się minimalnie rozciągnął lub wytarł i przy cięższych kulkach nie utrzymywał pierwszej przed komorą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts