Gr4b4rz Posted September 1, 2018 Report Share Posted September 1, 2018 Witam, zębatki Tornado 18:1, tłok 15 stalowych zębów ni jak nie mogę ustawić zębatek aby gb wykonał jeden pełny cykl. Ustawiam tak jak Bozia nakazała zębami do dołu i nic, bardziej w lewo, w prawo też nic, ani razu nie wykonał pełnego cyklu. wlaczę z nią już ponad tydzień. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 Ale co się dzieje? Musisz wcisnąć spust dwa razy żeby strzeliło? Cz w ogóle się zacina? Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 łożyskowawnie prowadnicy/tłoka masz? Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted September 3, 2018 Author Report Share Posted September 3, 2018 czasem wykona cykl lecz na pojedynczym tłok nie wraca do pierwotnego położenia, pluje kulkami raz dobrze a raz na metr, nawet zdarzyło mi się raz, że za każdym strzałem tłok wykonwał dodatkowy ruch do tyłu. Tak prowadnica jest łożyskowana to GB od tornado z szybką wymianą sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Overspin jest normalnym zachowaniem repliki. Jest większy lub mniejszy w zależności od sprężyny, silnika, zębatek i woltażu baterii. Najłatwiej wyeliminować go dając mosfet z hamulcem. U mnie jak się wsadzi do DRM, która ma +500, słabą sprężynę ~300, to się robi podwójny burst na semi. Nie powinno to jednak wpływać na wahania fps. Tutaj bym się raczej przyjrzał pacy dyszy. Może na początek wsadził opóźniacz. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted September 21, 2018 Author Report Share Posted September 21, 2018 (edited) Dorzuciłem opóźniacz i cykl jest zachowany :) ale z kolei kulki lecą mam wrażenie bardzo wolno oraz co jakiś czas jedna od tak wypada z lufy przy serii ale to już raczej wina kiepskiego magazynku. Chciałbym wyeliminować ten powolny lot kulki, strzelane było z 0.23g więc może są za ciężkie. , mocniejsza sprężyna czy kulki lżejsze. edit. sprężyna to m90. Edited September 21, 2018 by Gr4b4rz podanie szczegółowych informacji. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 Sprężyna M90 to dość ogóle stwierdzanie. Zależnie od producenta można na "M90" mieć 300-370 fps ;) Jakiego producenta ta M90? Ile masz fps na 0.23g na tej sprężynie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts