Elvis_nie_zyje Posted October 19, 2018 Report Share Posted October 19, 2018 Witam. Mam problem z wymianą sprężyny w tejże replice. Nigdy nie rozbierałem żadnej innej, więc znalazłem jakieś poradniki. Niestety pozostałe repliki z tej serii mają inne prowadnice kolby. Nie mam pojęcia, jak się dostać do śruby, pierścień odkręciłem bez problemów. Drugi problem jest taki, że kable są poprowadzone na przód, więc muszę wyjąć jakoś końcówkę (małą tamiyę) z foregripa, bo nie ściągnę górnej części body, Nie mam pojęcia jak to zrobić, pewnie trzeba coś poodpinać w foregripie, ale otwory są tam bardzo małe i nie jest rozbieralny na dwie części. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 19, 2018 Report Share Posted October 19, 2018 Kolby nie musisz ruszać żeby wyjąć GB. Zacznijmy od zdjęcia górnej części body. Kable masz na przód, więc powinny być gdzieś na kablach łączenia, nasuwki głośnikowe, takie jak masz na silniku repliki. Jak nie ma to znaczy że chińczyki montowali wtyczkę (tamiye) po złożeniu repliki czyli musisz ciąć kable ;) Potem wyjmowanie jak w każdej M4, filmików jest wiele. Quote Link to post Share on other sites
Elvis_nie_zyje Posted October 19, 2018 Author Report Share Posted October 19, 2018 Jeśli faktycznie nie trzeba ściągać kolby, to chwała Bogu. Do repliki zamówiłem od razu ten MOSFET Jefftron z okablowaniem i aktywnym hamulcem, zostało to od razu zamontowane w serwisie sprzedawcy. Widzę, że MOSFET jest zamontowany kawałek za wtyczką, a ciut dalej są kable z czymś na ich wierzchu, widać pod spodem konektorki. Za nic w świecie nie mogę tam nic zdjąć z tych kabli, czy cokolwiek rozłączyć. Miejsca jest bardzo mało. To tak wygląda ta "szybka" wymiana sprężyny bez fachowych narzędzi? Wiem, że to nie SAEC, ale bez przesady. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 19, 2018 Report Share Posted October 19, 2018 Próbuj albo pisz/dzwoń do serwisu który Ci to robił. Szybkość tej wymiany polega na tym że nie trzeba rozkręcać GB, nie jest to tak fajne jak SAEC, Mki Aresa czy ICS'a, ale sporo ułatwia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts