Valer407 Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Witam kupiłem tą replikę https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-br-stealth-pistol-lone-star-edition-1152215292.html i niestety nie dział Bolt catch (nie zamyka się) Mam kilka pytań. Czy jest możliwość kupienia zamykającego się Bolt catch? Czy nie zamykający się Bolt catch ma jakieś znacznie? Czy jest bardziej podatny na zabrudzenia itp.? Jakie są dobre m4 z taką kolbą oraz z metal body i innymi częściami oraz z szybką wymianą sprężyny? Do 1500 zł Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Czy chodzi Ci o niezamykający się Dust Cover, a nie Bolt catch? Czy się zamyka czy nie to zależy od producenta, nie ma to większego znaczenia poza wizualnym. Co do wyboru M4 to masz: Kolbę zawsze można zmienić, wszystkie lepsze M4 są metalowe. A co do szybkiej wymiany sprężyny to coraz więcej producentów idzie w tą stronę. Do 1500 zł można kupić prawie wzystko jak akurat będzie promocja. VFC, G&P, G&G, ICS, Krytac, Ares, EMG, CA, Dytac, po prostu wszytko. Quote Link to post Share on other sites
Ciapciak Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Mówisz o klapce wyrzutnika łusek? To jest EA/DYTAC i ten typ tak ma. Okienko się nie zamyka => bolt cath nie działa. Body jest tej replice jest bardzo wąskie, a blaszka maskująca tak skonstruowana, że nie da się tego zamknąć. W zasadzie to jest jedna z bardzo nielicznych wad zewnętrznych tych replik (mam już jakiś czas wersje URX 12.5 cala, i na tym froncie nieco się przeciera ten magiczny "cerakołt"). Być może dałoby się to urzeźbić, żeby się zamykało, ale ja osobiście nie odbieram to jako wady. Bardziej to, że ta klapka jest z średnio prezentującego się tworzywa. A tak dodam jeszcze, że nie polecam jakiś szerszych cylindrów, czy jakiś prążkowanych z zewnątrz (dla lepszego chłodzenia :D:D:D) bo wtedy ta blaszka, co się ją odciąga dźwignią przeładowania do regulacji hopa, ociera o cylinder i się blokuje. Quote Link to post Share on other sites
Valer407 Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 Ok a te luki? https://zapodaj.net/909e2d6e0f0aa.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 To jest replika, więc ma wyglądać jak prawdziwa broń, więc ma podobne dziurki. Można podkleić na blaszkę kawałek magnesu, ale nie jest to zbyt ładne wizualnie. Quote Link to post Share on other sites
Valer407 Posted November 7, 2018 Author Report Share Posted November 7, 2018 Ok więc po prostu mam co jakiś czas sprawdzać czy nie dostał się tam jakieś zanieczyszczenie ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Nie bardziej niż jakbyś miał tą klapkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts