huet Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 Witam. Szybko i na temat. Mieszkam w Hiszpani i mam reliki w Polsce i w Anglii. Jak je najbezpieczniej przetransportowac do Hiszpani? Zlozone czy w czesciach ? Kurierem czy jest jakis specjany transport ? Trzeba informowac kuriera co wiezie czy nie trzeba sie tym przejmowac ? Dzieki za pomoc i przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z pracy i nie mam polskich ustawien. Pozdrawiam. Tomasz Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 (edited) Najlepiej spytaj kogoś z Hiszpańskich graczy, jakie dokładnie są przepisy odnośnie replik. Z tego co się orientuje to w Hiszpanii każda replika musi być zarejestrowana i chyba nawet trzeba przejść badania psychologiczne? Edited November 8, 2018 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
huet Posted November 8, 2018 Author Report Share Posted November 8, 2018 Dzieki. Z tego co sie dowiedzialem do uzywania replik to tak. trzeba je zarejestrowac. Co do posiadania w domu bo narazie o to mi chodzi, podobno nie potrzeba zadnych papierow. Narazie chodzi mi o sam przewoz a potem bede patrzyl na ich rejestracje. Quote Link to post Share on other sites
huet Posted November 13, 2018 Author Report Share Posted November 13, 2018 Czyli rozumiem ze zaden z uzytkownikow nie przewozil replik kurierem ? Moze jakis organizator eventow moze cos powiedziec ? Albo wlasciciel sklepu z replikami ? Quote Link to post Share on other sites
Kowalinski Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 No na logikę. Gdybym wysyłał swoją snajperkę to bym ją złożył, wsadził w karton, uszczelnił w kartonie styropian czymś, by nie latały części, owinął karton folią itd. itd. Moim zdaniem bezpieczniej jest wysłać replikę rozłożona. https://www.airsoftguns-europe.com/shipping Wysyłają DPD czy GLS https://www.airsoftstation.com/international-shipping-restrictions-policies/Hiszpania Hiszpania Restrykcje: Tak Opis restrykcji: Broń wymaga rejestracji w momencie posiadania. Lasery czy noktowizory są zabronione.Wymagane zezwolenie: Tak Wszystkie bronie ograniczone: NieAkcesoria ograniczone: Tak https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_issues_in_airsoft#Spain Cytat Weapons transport To carry and use weapons of the fourth category, they must be documented individually by a weapon card according to article 105 of the Weapons Regulation. Articles 146, 147, 148 and 149 of said Weapons Regulation also apply. Mam nadzieję, że udało się pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
huet Posted November 15, 2018 Author Report Share Posted November 15, 2018 Dzieki wielkie! Tez na logike myslalem o rozlozonej replice ale zawsze lepiej zapytac i probowac dowiedziec sie szczegolow. Nic tylko rozkrecac i organizowac wysylke. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
czyniu Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Witam. Chciałbym odświeżyć troszkę temat i zapytać jak wygląda sprawa wysyłki z UK do Polski?? Może ktoś już to przerabiał ?! Sprowadzam się do pl i chciałbym przesłać swoje zabawki ale boje się żeby się nie zawieruszyly gdzieś na granicy. A z kolei znajomemu kurierowi nie chce "świni" podkładać żeby nieświadomie zabawki przewoził i się tłumaczył na granicy jak by się ktoś przyczepił. Z góry dzięki wielkie za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts