EszOzwierz Posted November 17, 2018 Report Share Posted November 17, 2018 Witam, Od jakiegoś czasu, konkretnie od momentu upgrade gumki w replice karabinu snajperskiego M40A3 - Cyma CM.700, w którym to komora jest trochę z tych uprzykszajacych życie (ramionka jak w PDI L96 + paskudna nieszczelność w miejscu wejścia nozzle-a) borykam się z problemem rozchodzonego/rozbieganego/roztańczonego - uciekającego Dystansera flat - hop. Początkowo miałem plan zmiany stockowego( czarny na zdj) na flat-nub omega firmy maple leaf dla zmienionej gumki na Maple leaf macaron 60, jednak ze względu na problemy z jej dostępnością pokusialem się o OMEGĘ od airsoftpro, która zdaje się działać niczego sobie z tą gumką, jednak do czasu, kiedy nawet mimo prostego - idealnego ułożenia w komorze, chodzi on na boki, często w prawą stronę. winne będą z pewnością ramionka, które skleiłem po raz drugi cyjanoakrylem do prostej blaszki, za pierwszym razem kropelką, niedługo po tym jednak puściła. cyjanoakryl trzyma jednak będę je wyrównywał dziś,co powinno zmniejszyć ruch Dystansera. Pomimo powyższego - jest możliwość unieruchomienia Dystansera w miejscu? Na zdjęciu 2 obrazowo pokazuje ile Dystanser ma miejsca na przemieszczanie się. stockowy Dystanser nie miał takiego problemu, jednak średnio mi się widzi stosowanie go z gumką typu flat. stock to zwykły walec, a airsoftpro ma flat wygięta lekko w łuk idealnie dopasowując się do gumki, dając idealny nacisk na gumkę) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 17, 2018 Report Share Posted November 17, 2018 Hmm... nie znam się na springach, ale może przyklej dystanser do ramienia? Swoją drogą, dystansery ASP to nieporozumienie. Są krzywe, mają nadlewki. Kup ML albo Promyka. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted February 11, 2019 Report Share Posted February 11, 2019 wypełnij te pola pomiedzy jakims materiałem jak wytniesz dopasowane kawałki z np gumki do scierania - beda zapobiegać przemeiszczaniu sie w lewo i prawo takie jakby dystanser Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts