Kolan1995 Posted December 11, 2018 Report Share Posted December 11, 2018 Aloha! W pierwszym moim wątku na forum parę osób pomogło mi się w końcu zdecydować na pierwszą replikę. Wybór padł na G&G predator. Planuję dopieścić od razu replikę tak by nie musieć się potem martwić. Fundusz maksymalny to +/- 600 zł. Nie wiem ile trzeba przeznaczyć na porządny upgrade? Przeznaczenie repliki na okres zimowy to oczywiście CQB jednak z nadejściem sezonu chcę się przerzucić na hasanie po lesie. Moja wiedza opiera się jedynie na tym co udało mi się wyczytać na owym forum dla tego potrzebował bym pomocy w doborze zakresu pracy co bym na totalnego gamonia przy serwisancie nie wyszedł. Replika oczywiście ma gwarancję ale nie zależy mi na niej. Chciałbym poprawić ogólna pracę repliki oraz jej zasięg. Na pewno muszę wymienić sprężynę na taką która będzie spełniać wymagania CQB 350fps oraz nie będzie taka głośna(sic!). Z forum doczytałem, że w tej replice od razu na start jest do wymiany tłok i głowica. Myślałem również o wymianie komory hop-up? Lufa precyzyjna będzie kolejnym zakupem w tym chciałbym się skupić bezpośrednio na bebechach. Z racji tego, że nie znam się za bardzo jeszcze na firmach i ich produktach czy byłby ktoś na tyle życzliwy by coś podpowiedzieć? Co warto od razu wymienić? Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 11, 2018 Report Share Posted December 11, 2018 Lufa Madbull Steelbull 247mm - 150zł Tłok SHS z pełną metalową szczęką (bez wycięć) (może być Specna Arms) - 15-20zł lub nieco lepszy Retro Arms (stara wersja) - 70zł lub high end Retro Arms CNC - 120zł Proponowałbym tutaj kupno kompletnego zestawu tuningowego od Lonex/Ultimate. Koszt około 150zł, a masz tam całą pneumatykę (cylinder, głowicę tłoka, głowicę cylindra oraz dyszę). https://gunfire.com/pl/products/wzmocniony-zestaw-cylindra-z-glowica-tloka-pom-do-m4-sr-16-m733-1152202846.html Wychodzi 2x taniej niż jakbyś miał kupować te części osobno. Gumka do dopasowania - od 20 do 80zł Zderzak tłoka/sorbo - 30-40zł Sprężyna Modify - 50-60zł Komora Retro Arms/Prowin - 100-120zł Dystanser flathop Prometheus - 70zł (zestaw dwóch sztuk) Pod znakiem zapytania pozostaje układ ETU - często sprawia problemy. Ostatnio dwie sztuki GC16, które miałem na serwisie nie miały z nim problemu - repliki nowe prosto ze sklepu. Być może producent coś poprawił lecz z wyglądu jest to ten sam układ. Quote Link to post Share on other sites
Kolan1995 Posted December 11, 2018 Author Report Share Posted December 11, 2018 8 minut temu, wallop napisał: Lufa Madbull Steelbull 247mm - 150zł Tłok SHS z pełną metalową szczęką (bez wycięć) (może być Specna Arms) - 15-20zł lub nieco lepszy Retro Arms (stara wersja) - 70zł lub high end Retro Arms CNC - 120zł Proponowałbym tutaj kupno kompletnego zestawu tuningowego od Lonex/Ultimate. Koszt około 150zł, a masz tam całą pneumatykę (cylinder, głowicę tłoka, głowicę cylindra oraz dyszę). https://gunfire.com/pl/products/wzmocniony-zestaw-cylindra-z-glowica-tloka-pom-do-m4-sr-16-m733-1152202846.html Wychodzi 2x taniej niż jakbyś miał kupować te części osobno. Gumka do dopasowania - od 20 do 80zł Zderzak tłoka/sorbo - 30-40zł Sprężyna Modify - 50-60zł Komora Retro Arms/Prowin - 100-120zł Dystanser flathop Prometheus - 70zł (zestaw dwóch sztuk) Pod znakiem zapytania pozostaje układ ETU - często sprawia problemy. Ostatnio dwie sztuki GC16, które miałem na serwisie nie miały z nim problemu - repliki nowe prosto ze sklepu. Być może producent coś poprawił lecz z wyglądu jest to ten sam układ. Dzięki za szybką odpowiedź! Z resztą już nie pierwszy raz ;) Zaraz posprawdzam i poczytam o tym co podesłałeś. Po podsumowaniu wyszło 370 oczywiście serwis weźmie również za robotę. Czy warto się czymś jeszcze zainteresować według ciebie? Czy przy wymianie części na w/w jak na sezon wrzucę mocniejszą sprężynę to będzie to się nadal kupy trzymać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts