SzymonPolska Posted December 11, 2018 Report Share Posted December 11, 2018 Dobry, Jakie znacie podkłady mogące służyć jako pas zarówno 1, jak i 2 linii? Wyjściowym pozostaje RATS, ale interesuje mnie czy są inni producenci szyjący podkłady 3 komórkowe w podobnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 (edited) Mam Ratsa i niespecjalnie go widzę jako pierwszą linię (rozumianą jako uzupełnienie kamizelki). Do obładowania się do lasu kilkunastoma kilogramami nadaje się świetnie, ale na pierwszą linię lepiej wziąć coś lekkiego z dwoma rzędami molle. Co chcesz nosić na pasach 1 i 2 linii? Edited December 16, 2018 by sledz Quote Link to post Share on other sites
SzymonPolska Posted December 18, 2018 Author Report Share Posted December 18, 2018 1 linia - boczniak, ifak, 1 mag do głównej, nóż, zrzut, cargo, 2 granaty i ewentualnie duperele jak np. sere kit. Dobrze, gdyby miał możliwośc podłączania paneli udowych. 2 linia - wszystko co do lasu. 6-8 magów do długiej + 1 do krótkiej , buttpack, radio, cargo, ifak, boczniak, zrzut, granaty, nóż. Pas wewnętrzny ma byc takim typowym pierwszej linii (2 komórki "połówki" molle), ale wole miec pas z miejscem na wkłady. No i czasem kompatybilnośc z uprzężą się przyda. A zdziwiłeś mnie tym że RATS nie podchodzi pod kamizelkę. Do tej pory byłem przekonany, że to bardziej TCP jest na zieloną. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Nie tyle nie podchodzi co raczej przerost formy nad treścią w pierwszej linii. Oba nadają się do zielonej, ale Rats pozwala jeszcze na dołożenie uprzęży i miękkich wkładów. Da Ratsa będziesz potrzebował sztywnego pasa wewnętrznego, możesz kupić sztywny z mollami i używać go zamiennie jako pierwszej linii albo wewnętrznego do Ratsa. Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted December 20, 2018 Report Share Posted December 20, 2018 I tu wjeżdża DBR cały na biało: http://dbrcustomgear.com/smb-cobra/ http://dbrcustomgear.com/smb-bc/ Tylko #toniesatanierzeczy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts