Karoland Posted January 19, 2019 Report Share Posted January 19, 2019 Witam, Zwracam się z prośbą o pomoc i poradę odnośnie naprawy mojej M14 od cymy, a mianowicie tak jak napisałem w temacie kulki lecą na 5 metrów. Ostatnio wymieniłem w tejże replice dyszę, głowicę cylindra, cylinder, głowicę tłoka, tłok i prowadnicę sprężyny oraz sprężynę m130 na przetestowanie. Dzisiaj strzelałem na dworzu, oddałem kilkanaście strzałów, kulki leciały na 70 metrów, ale w pewnym momencie kulki przestały lecieć i słychać już było tylko odgłos silnika. Tak więc rozkręciłem replikę, włożyłem stockową sprężynę, sprawdziłem, czy wszystko uszczelnione i skręciłem z powrotem, ale po skręceniu kulki lecą średnio na 5 metrów. Przyszło mi do głowy, że to może problem gumki HU (strzelałem na stockowej przy -6 stopniach, więc mogła zamarznąć), ale nie wiem po prostu co zrobić dalej, proszę o pomoc w tej sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Karoland Posted January 20, 2019 Author Report Share Posted January 20, 2019 Dobra, problem już rozwiązany Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Jeśli rozwiązałeś problem to powiedz jak, przyda się innym na przyszłość. Quote Link to post Share on other sites
Jurczenko Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 Jak to rozwiązałeś? Quote Link to post Share on other sites
Karoland Posted February 3, 2019 Author Report Share Posted February 3, 2019 (edited) Po prostu wsadziłem z powrotem stockowe części. I Wyciągnąłem z tego wniosek, że głowica tłoka od Nuprola nie wytrzymuje marnej m130. Problemem był zbyt ocierający się/szlifujący tłok od super shootera oraz zbyt krótki cylinder od JBU. Jedyne co zostawiłem to oring od głowicy nuprola. Edited February 3, 2019 by Karoland Quote Link to post Share on other sites
Karoland Posted February 3, 2019 Author Report Share Posted February 3, 2019 Chyba największym paradoksem jest to, że dysza do M14 od SHS nie pasuje do listwy popychacza do gb V.7 od SHS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts