Młynarz01 Posted February 8, 2019 Report Share Posted February 8, 2019 Cześć Mam problem z hop-upem w mojej replice (Sr25). Replika była serwisowana około rok temu i od tamtego czasu wystrzeliłem może 300 kulek. Sam problem polega na tym że HU nie podkręca kulki albo robi to b.słabo, max zasięg w przypadku słabego podkręcenia to ok 50m, komora jest podkręcona na maxa. Replika ma 500fps (mierzone) kulki MB 0,36 Co może być przyczyną? Części w replice to: - Flat hop (montowany przez profesjonalnego serwisanta) -komora ta http://asgrevolution.com.pl/sklep/hop-up/925-retro-arms-komora-gen-3-aluminiowa-hop-up-cnc-do-m4-m16-.html - lufa promyk 590mm Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 8, 2019 Report Share Posted February 8, 2019 A replika działała poprawnie po powrocie z serwisu? W jakich warunkach była przechowywana replika? Może gumk, oringi sparciały, smary wyschły? FPS są ok? Quote Link to post Share on other sites
Młynarz01 Posted February 8, 2019 Author Report Share Posted February 8, 2019 Po powrocie działała poprawnie, fakt dosyć długo stała nieużywana. Przechowywana w pokoju, FPS nie wiem ale raczej od stania nic się nie zepsuło. Co do smarów to chyba nie ma to znaczenia bo sama gumka i lufa nie były smarowane. Wyciągnąłem lufę z komorą, zauważyłem że przy max wychyleniu dystansera jest on nieznacznie tylko wysunięty, nie wiem ak to jest w przypadku flat hopa ale na normalnym HU wysunięta na max gumka była o wiele bardziej widoczna. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 8, 2019 Report Share Posted February 8, 2019 Jak widać od stania coś się zepsuło. Nic bym nie ruszał bez sprawdzenia fps. Może się głowica tloka rozszczelniła i ma replika 300 fps i tak strzela. Nie ma co zgadywać przez Internet, trzeba sprawdzić wszystko po kolei. Quote Link to post Share on other sites
Młynarz01 Posted February 8, 2019 Author Report Share Posted February 8, 2019 ok czyli znowu na serwis... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts