Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam! Moją repliką jest AS VAL od LCT. Moim mankamentem jest kompletna zacinka kulek przy JAKIEJKOLWIEK wymianie gumki na inną. Próbowałem już gumek z Prometheusa, Modify, Systemy, G&G a nawet ze zwykłej Cymy i wszystkie powodują okropne zacinki. Fakt czy jest to flat hop/r-hop/standardowa metoda podkręcania czy też wina lufy nie ma kompletnie znaczenia. Na stockowej gumce przerabiane były te trzy systemy oraz używane 3 różne lufy i strzela bez żadnych problemów, jedynie wykorzystując same zalety z wymienionych wyżej patentów. Po każdym strzale na "niestockowej" gumce następuje głuchy dźwięk, tak jakby przyłożyć lufę do poduszki, po czym wyjmując magazynek, kulka zostaje w komorze, nie przechodzi nawet przez kołnierz gumki. Wiecie może jak sobie z tym poradzić? Pomocy panowie proszę :(

Edited by Ramboss
Posted

Nie uznaję odpowiedzi "spróbuj innych gumek" itp. Chciałbym to rozwiązań bez potrzeby wydawania kasy na kolejne 10 zestawów gumek. Interesuje mnie jakiś tweak który mogę zastosować w obecnym sprzęcie.