Viniciuss Posted May 19, 2019 Report Share Posted May 19, 2019 (edited) Cześć. To mój pierwszy post na forum, witam wszystkich serdecznie. Chciałbym zacząć przygodę z ASG. Od kilku dni czytam o budżetowych karabinkach szturmowych i koniec końców na tapecie zostały dwie propozycje widoczne w tytule wątku. Na czym mi zależy? Głównie na wysokiej bez-obsługowości, innymi słowy niskiej awaryjności. Przyzwoitej wytrzymałości (wiem, że to plastik fantastik) i możliwie optymalnej przyjemności z użytkowania. Nie zamierzam tuningować, jeżeli wkręcę się w zabawę kupię coś z wyższej półki. Będzie to też bardziej świadomy wybór. Tymczasem, pomożecie proszę wybrać? Obie propozycje kosztują tyle samo, mają okiem laika zbliżone parametry i są w miarę przyzwoicie wykonane. Byłbym również wdzięczny za pomoc w wyborze okularów ochronnych dla okularnika. Najlepiej coś z oferty bron.pl i taiwangun.com bo tam będę robił zakupy. Kulki rozumiem 0.25g przy tej prędkości wylotowej? Pozdrawiam! PS. Jeżeli temat bardziej pasuje do działu "jak zacząć" - uprzejmie proszę moderatora o przeniesienie. Dzięki! Edited May 19, 2019 by Viniciuss dopisek Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 19, 2019 Report Share Posted May 19, 2019 Witaj . Z tych dwóch cm028 czasem po 315zł na promocji do dostania. kulki 0.25 / 0.28 Skłaniał bym się mimo wszystko ku cm0.40 za około 500-600zł, łatwiej będzie to nawet później sprzedać. Quote Link to post Share on other sites
Viniciuss Posted May 20, 2019 Author Report Share Posted May 20, 2019 Za długa replika, preferuję kompaktowe. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted October 25, 2020 Report Share Posted October 25, 2020 siemka, Ja bym wybrał Cymę - trudno mi powiedzieć jak kwestia kolby czy będzie bardzo wkurzająca, ostatecznie zawsze można zdemontować. Kuleczki zaś 0.25 lub 0.28 już trzeba sobie dopasować - ja przy 380fps używam 0.28. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts