Avarrel Posted May 21, 2019 Report Share Posted May 21, 2019 Witam. Zwracam się do was z pewnym problemem do którego nie wiem jak się zabrać. Jestem początkującym jeżeli chodzi o ASG jednak mam replikę, którą oddał mi kolega gdyż na stałe wyjechał za granicę. Jest to replika AK-47 o oznaczeniu (lub numerze seryjnym) CM.029-OIA. Podjąłem próbę przeczyszczenia i nasmarowania gearboxa (oznaczenie CM.02) bo generalnie replika nie była używana ze 3 lata. Podczas ściągania jednej części szkieletu, druga połówka nie wytrzymała naprężenia sprężyny i obudowa pękła (w załączeniu zdjęcia). Nie mogę znaleźć nigdzie drugiego takiego gearboxa z tym oznaczeniem i teraz nasuwają się pytania: Czy gearboxy są normalizowane? W sensie czy dany typ gearboxa np v2 czy v3 pasuję do broni która z danym typem jest kompatybilna? Jeżeli posiadacie taką wiedzę to jakiego typu jest gearbox ze zdjęcia lub jaki jest kompatybilny z moją repliką? Naprawdę nie wiem już co mam robić a zależy mi na rozwiązaniu problemu. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted May 21, 2019 Report Share Posted May 21, 2019 Tak, Gearboxy są z grubsza ustandaryzowane, także, większość Gearboxów V.3 podejdzie, mogą ewentualnie wymagać lekkiego podszlifowania gdzieniegdzie. Najlepiej przed zakupem konkretnego gearboxa zapytać na forum, czy będzie pasował ;) Quote Link to post Share on other sites
Avarrel Posted May 21, 2019 Author Report Share Posted May 21, 2019 Znalazłem tutaj na giełdzie Gearbox wiem, że cena jest jaka jest. Ale nawet jeśli to mógłbym wykorzystać szkielet? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts