Alien3294 Posted May 30, 2019 Report Share Posted May 30, 2019 (edited) Kupiłem panele ochronne na szyny RIS, podobne do tych na zdjęciu poniżej, najtańsze jakie były w sklepie. Niestety, założyłem je źle, chciałem poprawić, ale trzymają bardzo mocno i nie mogę ich zdjąć. Ta blaszka do naciskania chyba jest tylko atrapą, panele nie chcą się ruszyć ani w jedną, ani w drugą stronę. Macie jakiś sprawdzony pomysł, jak je zsunąć z szyn? Edited May 30, 2019 by Alien3294 Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted May 30, 2019 Report Share Posted May 30, 2019 jak nie masz siły w rękach, to naciskaj mocno na tą blaszkę (to nie atrapa), a z drugiej strony gumowym młotkiem lekko stukaj. zejdą. nowe akcesoria na ris które się wsuwa mają to do siebie, że siedzą okropnie ciasno. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted May 30, 2019 Author Report Share Posted May 30, 2019 Te siedzą wyjątkowo bardzo ciasno, szyny na froncie mam już tak porysowane, jakby replika była na 4 zmianach w Afganie. Udało mi się założyć jeden panel... a bardziej wbić, bo musiałem w niego tłuc Leathermannem dobre 20 minut. Drugi panel za nic wejść dalej. Chyba jednak zainwestuje w gumowe Magpule... tylko jak znowu ściągnę ten już założony panel >.< Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted May 30, 2019 Report Share Posted May 30, 2019 2 minuty temu, Alien3294 napisał: Te siedzą wyjątkowo bardzo ciasno, szyny na froncie mam już tak porysowane, jakby replika była na 4 zmianach w Afganie. Udało mi się założyć jeden panel... a bardziej wbić, bo musiałem w niego tłuc Leathermannem dobre 20 minut. Drugi panel za nic wejść dalej. Chyba jednak zainwestuje w gumowe Magpule... tylko jak znowu ściągnę ten już założony panel >.< osobiście jak miałem problem z chwytem to podpiłowałem delikatnie w środku chwytu miejsce gdzie wchodził na szynę. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted June 3, 2019 Author Report Share Posted June 3, 2019 Znalazłem idealne rozwiązanie mojego problemu :D Chrzanić chiński crap. Kupie oryginalne Magpule. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts