pan66 Posted June 20, 2019 Report Share Posted June 20, 2019 Witam kupiłem replikę firmy APS ASR115C. Myślę nad tuningiem tej repliki na razie mam replikę SHS m120 i zastanawiam się jak mocną sprężynę mogę włożyć przy baterii 11.1V lipo? Z góry dzięki za odpowiedz. PS.: replika jest z najnowszej serii. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 21, 2019 Report Share Posted June 21, 2019 (edited) Najpierw to poprawnie ja poskładaj, uszczelnij, spodkladkuj zebatki, ustaw tłok, przesmaruj i wymień newralgiczne części, a dopiero potem wymieniaj sprezyne na mocniejsza. Tuning każdego aega polega na tym samym, różnice są tylko w zastosowanych częściach. Znajdziesz mnóstwo informacji w internecie na temat tuningu replik elektrycznych, tego od czego zacząć, co wziąć pod uwagę i jak to zrobić kończąc na omówieniu części wewnętrznych tej repliki. Szukanie nie boli. Edited June 21, 2019 by wallop Quote Link to post Share on other sites
pan66 Posted June 24, 2019 Author Report Share Posted June 24, 2019 Kupuję do niej lufę precyzyjną 6.01mm 590mm lecz zastanawiam się nad zakupem sprężyny SHS m130 i od razu doszczelnienia. W replice są 8mm stalowe łożyska kulowe, aluminiowa doszczelniona dysza, stalowe zębatki i kable niskooporowe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts