Michugaming Posted July 30, 2019 Report Share Posted July 30, 2019 (edited) Dzisiaj przyszła do mnie nowiutka specna SA-H02. Wszystko jest cacy jednak od samego początku podczas strzelania losowo występuje coś w rodzaju ''bicia'' od gearboxa. Mianowicie podczas strzału gearbox wydaje inny, mocniejszy dźwięk i czuć od niego wyraźnie wibracje tak jakby sprężyna kopała korpus repliki podczas strzału... Nie dzieje się to przy każdym strzale lecz jest losowe. Odsyłać na gwarancję? Czy da się rozwiązać jakimś domowym sposobem oraz z czego to może wynikać? Bateria to również nowe lipo od specny, naładowane. Edit: Przed chwilą wystrzeliłem 3 low capy i cały chwyt pistoletowy robi się ciepły. Czyżby silnik się grzał? :/ Edited July 30, 2019 by Michugaming Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted July 30, 2019 Report Share Posted July 30, 2019 odsyłaj. nie baw się w otwieranie, skoro nie masz o tym wiedzy żadnej. nie ma czegoś takiego jak domowy sposób - jest serwis. jeśli wystrzeliłeś 3 low capy na semi, to normalne. Quote Link to post Share on other sites
Michugaming Posted July 30, 2019 Author Report Share Posted July 30, 2019 26 minut temu, Redmonk93 napisał: jeśli wystrzeliłeś 3 low capy na semi, to normalne. Godzinę temu, Michugaming napisał: Uffff... już się bałem że coś z silnikiem. Czy mosfet albo jakiś inny układ rozwiązał by problem grzania się? Obawiam się po prostu że przy dłuższym strzelaniu może mi się coś spalić... Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted July 30, 2019 Report Share Posted July 30, 2019 semi zatrzymuje silniik i znów go rozrusza przy kolejnym strzale. tak działają silniki, o ile nie wybulisz x plnów na wymianę, to tak będzie. Quote Link to post Share on other sites
Michugaming Posted July 30, 2019 Author Report Share Posted July 30, 2019 Ok. A w kwestii tego bicia to nie widzi mi się na tą chwilę odsyłać jej na gwarancje, trochę jej potrzebuję. Jak będę kontynuować z niej strzelanie i w końcu coś nie wytrzyma to gwarancja chyba wciąż uzna tak? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts