Envil Posted September 22, 2019 Report Share Posted September 22, 2019 Cześć. Udało mi się za groszę kupić Imaxa A3 do baterii nimh. Mam z nią jednak problem - nie chce mi ładować żadnych akumulatorów. Po podłączeniu ładowarki do zasilania zapalają się dwie diody na zielono. Po podłączeniu akumulatora nic się nie zmienia. Wciśnięcie przycisku, który podobno jest włącznikiem,, również nic. Dopiero po kilku wciśnięciach druga dioda zapala się na czerwono, co ma oznaczać ładowanie. Jednak po paru sekundach znów wraca do koloru niebieskiego. Sprawdzałem ją na 9,6V 1600mAh (wg. Miernika - 9,45V) oraz kilku 1200 8,4V (tutaj mam je trochę naładowane, mają około 9V). Moze ktoś jest w stanie mi pomóc, czy może jedynym wyjściem jest zakup czegoś nowego? Dodam, że na prostej ładowarce 8,4V te mniejsze pakiety ładują się normalnie, a bateria 9,6V jest nowa. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Envil Posted September 22, 2019 Author Report Share Posted September 22, 2019 (edited) Problem chyba rozwiązany - otworzyłem ładowarkę, a tam w środku przewód masowy odczepił się od ścieżki :] Jak na razie ładuje. @edit Ehh,jednak coś ciągle nie gra. Po doładowaniu 9,6V przez parę minut druga dioda zaczyna tym razem migać, a akumulator ma niecałe 10V. Edited September 22, 2019 by Envil Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts