WoodyAlen Posted October 24, 2019 Report Share Posted October 24, 2019 (edited) Jako, że to mój 1 post na forum chciałbym się przywitać i wszystkich serdecznie pozdrowić. Teraz do rzeczy, chce sobie zrobić tarczę balistyczna będzie ona dość duża poniwecz nasz "tarczownik " ma 190cm wzrostu. Będzie ona 180x70 (zrobię rozsuwaną, tak jak ma montagne w r6 seige). I tu moje pytanie ponieważ będzie ona rozsuwana i dość duża chce użyć solidnego materiału tak aby nie powstały odp[ryski od kulek itp. Z blachą jest ten problem ze cienka się gnie, a gruba jest zwyczajnie ciężka... Sklejka znowu pewnie nawilgnie i napęcznieje po jakimś czasie. Z jakiego materiału wy robiliście? Jaki możecie polecić. Znalazłem coś takiego jak 10mm płyty PP ale znowu koszta takiej płyty to ok. 400zł, a to trochę dużo. Może ktoś poleci coś innego. Drugie pytanie czy taka płyta PP musi mieć koniecznie aż 1cm grubości aby była sztywna i wytrzymywała ostrzał z kulek. P.S. jak wszystko zrobię i wyjdzie tak jak to zaplanowałem to wrzucę patent na rozsuwana tarczę tu :) Edited October 24, 2019 by WoodyAlen Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 Kup sobie policyjną wyjdzie taniej i bez kombinowania. My używamy dwóch policyjnych i sprawdzają się spoko a jestem wysoki 186cm Tarcza która zasłania 100% gracza jest troche do bani bo nie będzie mógł normalnie kucnąć . A jak chcesz rzeźbić to plexi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts