=**LOKI**= Posted November 30, 2019 Report Share Posted November 30, 2019 Witam wszystkich miłośników asg. Czy ktoś orientuje się gdzie w kraju mógłbym kupić ten kolimator ? Znalazłem parę ofert ale każda z nich jest wysyłana zza granicy a wolalbym przetestować optyke i ewentualnie zwrócić bez dodatkowych kosztów zw.z wysyłką na koniec świata. Przy okazji, czy ktoś z szanownych graczy miał styczność z repliką i może się wypowiedzieć? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 1, 2019 Report Share Posted December 1, 2019 Nie kupisz w PL. Wizualnie na prawdę czoko. Mówią, że najładniejsza kopia. Mnie brakuje kilku smaczków jak np. brak oznaczeń A.R.M.S. na montażu. Samo szkło czyste, dobry fov, ale paskudnie niski eye relief. Od strony pragmatycznej w tej kasie można kupić biegówkę z lepszą optyką. Quote Link to post Share on other sites
=**LOKI**= Posted December 1, 2019 Author Report Share Posted December 1, 2019 Apropo wyglądu zgodzę się w 100%, replika jest piekna. Bardzo ważna jest dla mnie odległość od oka, ponieważ jestem wysoką osobą więc kolbe m4 mam ustawioną na maksymalną odległość i trochę niewygodne jest dla mnie składanie się blisko kolimatora. Przed znalezieniem tej repliki szukalem wlasnie lunety. Zainteresowal mnie model Leapers utg 3-12x44 compact, choć sporych rozmiarów co nie bardzo jest mi na rękę, zbiera dosc pozytywne opinie. Mógłbyś zatem poradzić optyke w podobnym przedziale cenowym, która spelni takie wymagania jak dobry fov, szkielka, ER a co chyba dla mnie najważniejsze mozliwosc w miare szybkiego złożenia do niej? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 1, 2019 Report Share Posted December 1, 2019 Loken/EG z opłatami celnymi to 1000-1200zł. Za ~800 masz PWS LB 1-4x24 lub za 1300 Vortex Strike Eagle 1-6x24 Quote Link to post Share on other sites
=**LOKI**= Posted December 1, 2019 Author Report Share Posted December 1, 2019 Dzięki za propozycje. Chyba bardziej skladam sie do oferty Pws. Chciałbym Jeszcze zainstalować otwarty kolimator na lunecie, jakimi sposobami mógłbym to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 1, 2019 Report Share Posted December 1, 2019 Za 20zł kupujesz na alie coś w tym stylu: https://www.google.com/search?q=szyna+na+lunetę&safe=strict&sxsrf=ACYBGNTV_SKhjv5kWf0SOEgLpTzDSrUqOw:1575230711084&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiGweTXn5XmAhUrwAIHHaLkCtAQ_AUoAXoECAwQAw&biw=2327&bih=1171#imgrc=rU7JEi3PGcRRVM: Generalnie taki koli to bajer i imho przy dobrej biegówce z podświetlaniem kropki/krzyża nie ma sensu. PWS bardzo fajny, świetne parametry jak na tę cenę, fajny podświetlany krzyż. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 1, 2019 Report Share Posted December 1, 2019 Jeszcze dodam, że z lunet mam lub miałem: biegówki - PWS, Bushnell (ten nowy), Vortex Strike Eagle; Elcana od EvolutionGear/Loken: zwykłą lunetę VisionKing będącą rebrandem Sightmarka ...i ten Vortex jest najlepszym szkłem jakie miałem. Quote Link to post Share on other sites
=**LOKI**= Posted December 1, 2019 Author Report Share Posted December 1, 2019 Jeżeli kolimator nie jest potrzebny i taka biegowka na zoom x1 wystarczy na bliższe odległości do w miarę szybkiego celowania to oczywiście nie będę dokladal. Napisz jeszcze proszę czy do PWS i Vortex można się w miarę szybko złożyć czy trzeba szukac idealnego punktu aby uzyskac czysty obraz. Znalazlem PWS w sklepie mysliwskim u mnie w mieście więc zrobie podejscie jak będę miał chwilę. Jeżeli nie będzie mi odpowiadał zastanowię się nad Vortexem chociaż szczerze mówiąc cena jest dość zaporowa dla sezonowca jak ja :) jeszcze raz dziękuję i doceniam pomoc. Mam nadzieję że spotkamy się kiedyś na polu walki, byc może po drugiej stronie lufy ;) Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 Do obu na 1x błyskawicznie się składasz i możesz spokojnie celować jak z koli bez zamykania jednego oka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts