Igi9710 Posted December 1, 2019 Report Share Posted December 1, 2019 Witam, mam problem z wymienioną w temacie. repliką Otóż nie pobiera kulek za każdym razem. Zauważyłem, że pobiera zawsze tylko wtedy gdy przed strzałem odciągnę zamek tak jak w replice sprężynowej. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Z czego to może wynikać? Quote Link to post Share on other sites
DeadlyPL Posted September 20, 2020 Report Share Posted September 20, 2020 To może być wina sprężyny w magazynku Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 22, 2020 Report Share Posted September 22, 2020 Czy podczas strzału zamek robi pełen cykl? Może być tak, że dysza jest pęknięta i gaz ucieka, tłoczek w dyszy wypychany jest do połowy swojej drogi i dysza nie odskakuje od komory hu. Nie pobiera więc kulki, zdejmij zamek, pooglądaj, odciągnij dyszę w stronę lufy, zobacz czy sama wraca. Zobacz też uszczelkę na tłoczku czy nie jest poszarpana... Tam też może być nieszczelność, która powoduje takie symptomy. Wystarczy, że uszczelnienie na tłoczku jest uszkodzone i zamek nie będzie dobrze pracował. Magazynek też pooglądaj, ściągnij sprężynę podającą kulki na maxa w dół i zobacz czy wraca swobodnie. Może czyszczenie maga by pomogło jeśli tam tkwi problem. Zobacz na magu uszczelkę górną koło szczęk magazynka (uszczelnienie mag/dysza). Ostatecznie zaworek w dyszy może być winny, sprawdź czy swobodnie pracuje, po zdjęciu zamka pociśnij go w stronę lufy, powinien odsprężynować spowrotem , widać go w okienku dyszy. Mam nadzieję, że jakoś Ci to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
MowMiArioch Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 W dniu 1.12.2019 o 16:29, Igi9710 napisał: Witam, mam problem z wymienioną w temacie. repliką Otóż nie pobiera kulek za każdym razem. Zauważyłem, że pobiera zawsze tylko wtedy gdy przed strzałem odciągnę zamek tak jak w replice sprężynowej. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Z czego to może wynikać? Mam ten sam problem w tym samym modelu, znalazłeś jego przyczynę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts