Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mauser Style Gas Sniper Rifle

Guest JOPJ

Recommended Posts

Link

Czy ktoś wie coś więcej na jej temat? A może ktoś ją ma?

Proszę o opisy, bo ta sniperka cholernie mi się podoba. :D

Wiem tylko, że jest metalowa, ma 400fps.

Pozdro!

P.S. Dodatkowo znalazłem, że jest to marushin- więc dobra firma. Teraz tylko czekać, aż pojawi się na Machinegun.pl.

Swoją drogą podobny do rugera KJW.

"nie jest to snajpa tylko karabinek na bazie pistoletu "

Nie chce się sprzeczać, ale na stronie, z której to pochodzi jest napisane "sniper rifle" co znaczy karabin snajperski. Chociaż może napisali tak, żeby sobie dorobić (snajperki z reguły droższe), ale 400fps to dobry wynik, nieprawdaż?

"Nie Marushin tylko HFC"

No to może kłamali, albo oglądaliśmy inne wersje? Dziwne, ale możliwe, bo widziałem ją też w innym sklepie, gdzie kosztowała 15$ drożej. Być może to był Marushin, aten tutaj to HFC. Nie zuważyłem, mój błąd.

snajperką to to moze być jedynie na podstawie mocy, choć zwykłe pistolety miewają już po 400fps (i po co???) a wizualnie jest to koczkodan taki sam jak Ruger MK1 carbine ;) generalnie jest to karabinek na bazie pistoletu a nie snajpa :)

i to że piokowi się podoba znaczy kategorycznie że brzydki to badziew ;)

nigdzie nie doczytałem w tym linku co podałeś czy jest to na 6mm czy na 8mm więc w sumie w ciemno strach by było brać, i to jeszcze od hfc, skoro marushin robił to w podobnej cenie(mimo że mniej ekonomicznie bo na bank na 8mm a to może być na 6mm)

Może i koczkodan, ale ładniejszy niż ruger. Poza tym dla mnie ważniejsze są osiągi niż koczkodanowaty wygląd. :P

Pozdro!

P.S. Zawsze można marushina poszukać, ja nie chcecie HFC. Ale linku nie podam, bo nie pamiętam.

No to zasięg rzeczywiście cudowny nie jest. A po przeliczeniu na złotówki+ opłata celna to ok. 250-300zł drożej niż ruger. Cena jest taka za metal i wygląd. Ruger jest prosty i nie ma w nim NIC, co by było zbędne...

Jeśli to HFC, to z tej serii Tajgun sprzedaje już niektóre u siebie - włącznie z krótszą wersją tej zabawki, czyli "zwykłym" Mauserem. To naprawdę ciekawe modele, a myślę, że Tajgun będzie ściągał więcej z tej serii, bo jest to pewna luka na rynku, którą zapełnia.

Pozdrawiam

Kret

• 3 months later...
Zastanawiam sie na kupnem Mauser M1932 Cannon (wersja krótka) jest on w sprzedaży w snajperasg snajperasg

Czy mial ktos kiedys z nim stycznosc?

Ładny ciężki model (najlepiej trzymać oburącz). Co do strzelania nie powiem jak się strzela bo w zime tylko miałem okazje raz strzelic ale Promant powinien wiedziec najlepiej jako właściciel tego cuda.

Box cannon to dokładnie wersja, o której piszę powyżej. I jak napisał Grabarz to "ładny, ciężki model". Ale nie muszę trzymać go oburącz, chyba, że chcę być pewniejszy trafienia. Dla mnie ciężar to atut tego modelu. Strzela mocno i dobrze;tak samo jak ruger KJW i kilka "lepszych" gaziaków - przez kilka pierwszych dni pluł troszkę smarem :lol: ale łatwa regulacja hu i kilka wystrzelanych magazynków poprawiły sytuację. Ciężar magazynka faktycznie sprawia, że lekko ciąży na lufę, ale dla mnie to kwestia przyzwyczajenia. Na pewno nie nadaje się dla kogoś kto lubi lekkie pistoleciki typu plastikowy socom. Mauser daje realizm, którego lekka replika nie zapewnia. Ja gdybym miał wybierać to chętnie kupiłbym go drugi raz choćby dla samego wyglądu i "klimatu" ale cechy użytkowe też mnie w pełni zadowoliły. Oczywiście jak każdy gaziak jest wrażliwy na zimno, ale strzelał przy 3-5 stopniach, a nawet przy temperaturze bliskiej zera zanim "zmarzł". Wykonanie i spasowanie ok, przynajmniej w moim egzemplarzu jakość jak trzeba; jedna uwaga:

ciężki magazynek! więc radzę nabyć kaburę do mausera szytą tak, że trzyma pistolet razem z magazynkiem; bo wprawdzie jeszcze nigdy mi się nie wypiął ale zdarza się gubienie magazynków przez przypadkowe wypięcie zwłaszcza w biegu. Na tajgunie mają w sprzedaży skórzane kabury do niego, zarówno "otwarte" jak i te "trzymające" magazynek chyba po jakieś 60 zeta. Tyle na ten temat. Amcgeo, jak masz pytania, to na PW. 8) Pozdro.