gloom1 Posted January 12, 2020 Report Share Posted January 12, 2020 Witam, posiadam replikę jak w temacie, po tuningu : -Lufa pół precyzyjna G&G 400mm będzie wymieniona na precke -Komora rotacyjna G&G -Zielona gumka G&G zmodyfikowana będzie wymieniona za modify +flat hop -Dystanser Maple Leaf OMEGA -Dysza uszczelniona ZC Leopard -Popychacz dyszy Ultimate -Tłok Full Teeth Madbull -Głowica tłoka ALU Ultimate -Sorbopad 3mm -Zębatki ZC Leoppard 100:200 -Sprężyna Guarder SP150 -Głowica cylindra Ultimate -Cylinder stalowy Ultimate -Silnik neodymowy G&G 25k Zrobiona jest na 530fps. Posiada gearbox g2, który jak mówi producent wykonany jest z mocnego aluminium i "niby" jest wzmocniony tzn ma wzmocnione wrażliwe miejsca, które we wcześniejszych wersjach pękały. Co mogę zrobić bo z tego co wiem standardowy mblock do m4 nie pasuje do niej bo gniazdo magazynka jest lekko cofnięte niż jak w m4, a zależy mi żeby ta replika trochę postrzelała, a jak wiadomo aluminium w temp poniżej 0 stopni jest kruche i lubi pękać. Co wymienić, co zrobić żeby wzmocnić ten gearbox i jego żywotność? Dzięki z góry za pomoc. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted January 12, 2020 Report Share Posted January 12, 2020 Gdzie producent napisał, że szkielet wykonany jest z aluminium? Dobre alu cnc nie pęka w mrozach. Nic więcej poza miękkim zderzakiem, szczelnością i lekkim zespołem tłoka nie zrobisz. Jedyna alternatywa to zmiana szkieletu na Retro Arms CNC. Montowałem taki w replice 556WH. Ogólnie pasuje ale trochę zabawy jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts