Mikus47221 Posted August 7, 2020 Report Share Posted August 7, 2020 Witam! Nie widziałem podobnego postu tutaj, więc zapytam. Mam Howardy impact light z wejściem na Jack 3.5mm oraz krótkofalówkę swissvoice Twintop 400 Miał ktoś taki zestaw i poleciłby ktoś jakieś kable łączące radio ze słuchawkami? Główny problem polega na tym, że nigdzie nie mogę znaleźć nazwy gniazda tej krótkofalówki, bo nie wchodzi w nią jack 3.5mm Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 (edited) https://www.amazon.de/-/en/Swissvoice-TwinTop-400-Walkie-Headset-Microphone/dp/B001QWF1JQ Wygląda na czteropolowy micro jack, czyli 2,5 mm. Do połączenia z Howardami to chyba najsensowniej użyć gruszki z wtykiem 2,5mm i z wyjściem na odsłuch, i do niej podłączyć Howardy. Edited August 11, 2020 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
tehTK Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 Mam HILS. ale one maja wyjście aux na 2,5mm. Podpięte mam to pod gruszkę baofeng. wszystko działa, ale gruszki baofenga maja wadę fabryczna przez co wyjście słuchawkowe nie działało, jest kilka instrukcji na YT jakie kabelki przelutowac. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 2 godziny temu, tehTK napisał: [...] ale gruszki baofenga maja wadę fabryczna przez co wyjście słuchawkowe nie działało, jest kilka instrukcji na YT jakie kabelki przelutowac. Miałem dwie gruszki Baofenga, obie działały bezproblemowo ze słuchawką douszną. Może to kwestia odpowiedniego wtyku mono/stereo? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts