Riasrock Posted September 18, 2020 Report Share Posted September 18, 2020 Cześć, -Kupiłem szkielet QSC V2 long przeznaczony do sr 25 od Retro Arms z miejscem na łożyska 9mm. Sprawdziłem otwory suwmiarką i mają średnicę 8,9mm -Kupiłem łożyska ślizgowe retro arms 9mm (w rzeczywistości średnica to 9,1mm) -Kupiłem kolejne łożyska ślizgowe 9mm ( faktycznie mają 9mm) Ze względu na tą mała różnice w wymiarach, mam problem z ich zamocowaniem, zwykłe wciskanie ręką nie wiele zmienia. Próbowałem lekko młotkiem dobić i pomału wchodzą, ale żeby weszły całe musiałbym użyć sporej siły i obawiam się, że mogę uszkodzić takie łożyska lub co gorsza szkielet. Czy znacie jakieś sposoby by ułatwić włożenie takich łożysk ? Słyszałem o włożeniu łożysk do zamrażarki i wtedy stal powinna się nieco skurczyć. Mam też dremel więc w ostateczności mógłbym powiększyć otwory w gearboxie, ale bardzo nie chciał bym tego robić ze względu na ryzyko zbytniego powiększenia i uszkodzenia szkieletu Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 19, 2020 Report Share Posted September 19, 2020 Poszukaj na yt tutoriali jak montować łożyska w Marui Next Gen - tam otwory mają 5.9mm, a najbardziej polecane są Promyki 6mm. Quote Link to post Share on other sites
Riasrock Posted September 22, 2020 Author Report Share Posted September 22, 2020 Sprawdziłem temat i do ciasnych łożysk kupiłem : Modify stalowy klucz do łożysk (ok 50 zł). Poszło gładko Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts