Waiting96 Posted November 30, 2020 Report Share Posted November 30, 2020 Witam wszystkich. Mam w posiadaniu AK Tactical CM039C, mam problem z odkręceniem kompensatora odrzutu, a chcę w jego miejsce wkręcić tłumik płomienia. Czy ktoś z Was borykał się z podobnym problemem? Za Chiny odkręcić tego nie idzie. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 30, 2020 Report Share Posted November 30, 2020 W większości replik gwint jest lewoskrętny, więc odwrotnie niż normalnie. Często też jest mała śrubka imbusowa zabezpieczająca przed samo-odkręceniem. W tańszych replikach tłumik jest często dodatkowo przyklejany lub nawet jest atrapą. Quote Link to post Share on other sites
Waiting96 Posted November 30, 2020 Author Report Share Posted November 30, 2020 @Huba_lbn Ja zapomniałem dodać wcześniejszym wpisie, że nad tym mam taki mały guziczek jakby i po naciśnięciu i przekręceniu tego elementu w lewo ten przycisk nie odbił (został w pozycji wciśniętej) i teraz ani w prawo ani w lewo tym elementem, został na amen. Chętnie bym dodał fotkę ale coś stronka nie chce współpracować. Quote Link to post Share on other sites
Oseiii Posted December 21, 2020 Report Share Posted December 21, 2020 Spróbuj docisnąć śrubokrętem pin blokujący tłumik i wtedy próbuj odkręcić. Prawdopodobnie pin Ci nie odbił ale lekko wystaje przez co nie da się odkręcić tłumika Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts