Szuwarek79 Posted April 1, 2021 Report Share Posted April 1, 2021 Hej, Czy ktoś próbował włożyć standardowy gearbox V2 (nie long!) Retro Arms do M110K od Aresa? Quote Link to post Share on other sites
mejledesz Posted April 9, 2021 Report Share Posted April 9, 2021 Witam. Według filmiku z linku dedykowane retro do Amoeby z EFCS pasuje. Standardowe retro wymaga rzeźby. W moim m110 jest 2,8 J i tak 20 tyś przebiegu na tej mocy na stokowym gb. Dobrze szukając na YouTube znajdziesz masę filmików gdzie te repliki mają po 500 fps i więcej na stokowym gb ale wymaga to idealnego poskładania gb. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted April 9, 2021 Author Report Share Posted April 9, 2021 Dzięki za info. Właśnie boli mnie fakt, że wszystkie są dedykowane do EFCS a słyszałem, że on potrafi się spalić przy prądożernych setach. Jakiej baterii i silnika używasz? Z ciekawości; całą pnęmatykę zostawiłeś w stocku przy 2.8J? Quote Link to post Share on other sites
mejledesz Posted April 10, 2021 Report Share Posted April 10, 2021 Posiadam 3 repliki z EFCS, jedną nawet 7 lat i nigdy nie miałem z nim problemu. Używam lipo 11,1 a silnik pozostał stock, ponieważ ma cichą i przyjemną prace. Pneumatyka została całkiem wymieniona na zespół cylindra lonex do tego tłok Jbu, głowica tłoka modify pom, sorbo. Stock pneumatyke zamontowałem w M4 i daje bardzo dobre wyniki. Zębatki pozostały w stock, jak na razie, nie widzię na nich śladów zużycia. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted April 10, 2021 Author Report Share Posted April 10, 2021 (edited) mejledesz Chcaiłbym osiągnąć 2.8 J nie rozwalając gearboxa. Jak mocną sprężynę włożyłeś i jakiej marki? Edited April 10, 2021 by Szuwarek79 Quote Link to post Share on other sites
mejledesz Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 Napoczątku był Sp140 guarder i on mi dał 2,9 J ale guardery tak mają czasami. Teraz mam sp150 ale firmy nie pamiętam była opisana sp150 ale w woreczku strunowym. Ja bym poszedł w odpowiednią lufe, mam 6,01 od davinci i sama zmiana lufy dała mi dużo fps, a skupienie wzrosło. Komorę mam Pro win ale w standardzie Tokyo Marui. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted April 17, 2021 Author Report Share Posted April 17, 2021 Dzięki za pomocne infomacje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts