zimex12 Posted May 22, 2021 Report Share Posted May 22, 2021 Witam mam nietypowy problem z replika, mianowicie na sucho i z pustym magazynkiem replika strzela super. Po załadowaniu całego mida (guarder) replika oddaje pusty strzał później na semi strzela 10 strzałow a raczej wypluwa kulki i tak 2 razy. Po tym replika zaczyna strzelać dobrze, dodam że jak naładuje do maga ok 50 kulek to jest okej. A replika to m4 g&p mods z gearboxem i5 i komora od aug Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 Zasada jest prosta. Im większą pojemność ma mid cap tym większa siłę wywiera jego sprężyna przez kulki na dyszę, która jest podbijana do góry i powoduje problemy ze szczelnością. Masz dwie opcje: usztywniasz układ dysza - głowica cylindra albo ładujesz mniej kulek do maga. Quote Link to post Share on other sites
zimex12 Posted May 23, 2021 Author Report Share Posted May 23, 2021 A jak mogę to usztywnić. Bo nie uśmiecha mi się ładowanie mniej kulek i używanie tylko hicapow bo i tak nie wszystkie dobrze podają Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 Prostej recepty nie ma. Zaczynasz od dopasowania dyszy, która ma mniejszy luz na prowadnicy i nie ma luzu na popychaczu. Jeśli to nie zda egzaminu, zaczynasz zabawę z dyszami i głowicami cylindra. Quote Link to post Share on other sites
zimex12 Posted May 23, 2021 Author Report Share Posted May 23, 2021 Bo szczerze powiem jak bym chciał wymienić popychacz na nowy to jest problem bo tylko jest dostępny za wielka woda do tego gearboxa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts