Lukax123 Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 Witam serdecznie, mam na warsztacie sr 25 z ca, I borykam się z problemem mosfetu hybrid V2, a mianowicie po oddaniu kilku strzałów hybryda świeci na żółto zielono i nie da się z tym nic zrobić, trzeba odłączyć baterie, podłączyć jeszcze raz... W manualu od peruna jest na dole dopiska ze przy Sr25 które ma 19 zębów na zębatce tłokowej trzeba ustawić precoocking na najniższy poziom, i tak mam ustawione, po strzale można powiedzieć że sprężyna jest zwolniona. Do tej pory próbowałem wielu rzeczy i brakuje mi pomysłów, raz się zdarzyło że przez całą strzelanke nie było problemów, ale to dosłownie raz... Ma ktoś jakieś sugestie? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 Kontaktowałeś się może z Perunem w tej sprawie ? Może to po prostu wadliwy egzemplarz, skoro usterka występuje nieregularnie. Ewentualnie zerknij czy wszystkie połączenia i kable są ok. Quote Link to post Share on other sites
Lukax123 Posted November 25, 2021 Author Report Share Posted November 25, 2021 Posiadam dwa egzemplarze także elektronika jest sprawna, jutro powinien przyjść nowy silnik ht, może to załatwi sprawę Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 A gadałeś z ludźmi z Peruna ? Może oni coś będą w stanie podpowiedzieć co przy takim problemie. Quote Link to post Share on other sites
Lukax123 Posted November 27, 2021 Author Report Share Posted November 27, 2021 Po dyskusji z perunem doszliśmy do wniosku że są zbyt wysokie obroty. Zmieniłem silnik na wolniejszy i problem jak na razie znikł. Mam nadzieję że na stałe :) temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted November 27, 2021 Report Share Posted November 27, 2021 No i git :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts