Radkownik153 Posted February 15, 2022 Report Share Posted February 15, 2022 Cześć! mam cyme048 (gb V3) i mam zamiar zrobic lekki tuning, doszczelnienia co mam zrobione: flathop, cylinder+dysza, prowadnica sprezyny, silnik tornado HT f1 2 gen mam w zamiarach kupić zębatki 18:1 i sprężynę m130, jakie zębatki sa godne polecenia? jaki tłok dobrać, ile zębów? jak sprężyna to guardera czy jakas z niregularnym uzjoweniem? slyszałem ze cylinder tłoka jedyny sensowny to POM. Czy to prawda? PREFERUJE LINKI Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 16, 2022 Report Share Posted February 16, 2022 13 godzin temu, Radkownik153 napisał: jakie zębatki sa godne polecenia? SHSy są tanie i dobre, do sprężyny 130 raczej nie potrzeba nic lepszego. 13 godzin temu, Radkownik153 napisał: jaki tłok dobrać, ile zębów Niebieski plastikowy z 14-stoma stalowymi zębami od SHSa wytrzymuje mocniejsze sprężyny. 13 godzin temu, Radkownik153 napisał: jak sprężyna to guardera czy jakas z niregularnym uzjoweniem? Guarder ma nieregularne uzwojenie. Wybierając sprężynę trzeba wiedzieć jakie się chce osiągnąć fpsy. Sprężyny Guardera mają zaniżone oznakowanie i np. na SP130 Guardera można mieć +500 fps. A na np. S130 od Modify ~470 i też jest wszystko ok. 13 godzin temu, Radkownik153 napisał: slyszałem ze cylinder tłoka jedyny sensowny to POM Pewnie chodzi o głowicę tłoka. Aluminiowych głowic też się używa, mają swoje zastosowanie, ale w 80% przypadkach plastikowe będą ok. 13 godzin temu, Radkownik153 napisał: PREFERUJE LINKI Trochę szukania i klikania nie zaszkodzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts