Blizniak01 Posted March 23, 2022 Report Share Posted March 23, 2022 (edited) Witam! Od jakiegoś czasu szukam carriera pod płyty o rozmiarach 250 na 300mm. Jestem żołnierzem i kamizelki kontraktowe, które nosimy z takimi właśnie są okropne. Zastanawiałem się nad zakupem kamizelki od currahee arizona tylko pytanie czy kamizelki dopasowane do rozmiarów płyt esapi będą odpowiednie? Czy kamizelka pod rozmiar M płyty esapi pomieści płytę szerszą o 4mm i czy to że płyta będzie krótsza o 23mm nie będzie przeszkadzało w komfortowej pracy z takim carrierem? A może znacie jakiś fajny plate carrier dokładnie pod te płyty? Pozdrawiam! Edited March 23, 2022 by Blizniak01 Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 KWM o ile pamiętam nie ma płyt standalone zatem stosowanie tylko wkładów twardych z niej wyciągniętych to znaczne pogorszenie właściwości ochrony. O ile pamiętam w standardzie twarde wkłądy są ICW, które wymagają do zapewnienia odpowiedniej ochrony wkładów miękkich. Za rączkę, cię trzymać nie mam zamiaru ale jeśli korzystasz z tej ochrony nie tylko na pas taktyczny, to zdecydowanie odradzam pogarszanie właściwości ochronnych poprzez stosowanie samych płyt ICW. Chociaż jest możliwe, że masz płytę SA, ponieważ też takie występują w ofercie Maskpolu i nie wiem co tam do Ciebie trafiło na magazyn. Co do rozmiaru, to Maskpol stosuje płyty w standardzie SAPI Co do samych noszaków na płyty to jest tego multum i jedyne co Cię ogranicza to budżet, którego nie podałeś. Quote Link to post Share on other sites
Blizniak01 Posted April 22, 2022 Author Report Share Posted April 22, 2022 Nie prawdą jest to że Maspol robi płyty w rozmiarze sapi. Sam do nich pisałem i dostałem odpowiedź że produkują płyty jedynie w rozmiarze 250-300. Możesz do nich napisać może odpiszą ci inacze. peace! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts