SimonekFalonek Posted June 17, 2022 Report Share Posted June 17, 2022 Jakiś czas temu zakupiłem replikę RK-01 i chciałbym ją wysłać na ,,podstawowy tuning'' tzn. przegląd zerowy i wymianę części. Repliki używam do zabawy ze znajomymi strzelając na działce do celów, dlatego jedyne na czym mi zależy do zasięg i moc na ogniu pojedynczym. Z tego co udało mi się wywnioskować czytając poradniki, forum itp. że najlepiej zacząć tuning od wymiany sprężyny, lufy wewnętrznej, gumki i komory hu, tylko potrzebuję pomocy przy wyborze owych elementów, ponieważ nie wiem czy te co sobie wypatrzyłem będą dobrze współgrały. Sprężyna: Guarder M120 Lufa: Guarder 6,02 300mm Gumka: Zielona G&G Komora: CNC od Retro Arms Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted June 18, 2022 Report Share Posted June 18, 2022 Do zielonych gumek g&g bardzo ostrożnie teraz podchodzę. Od jakiegoś czasu są problemy że blokują się na kołnierzu kulki. Reszta części myślę że spoko, jeśli będziesz oddawać na ten przegląd zerowy to dobrze aby to był ktoś sensowny, żeby też podkładkowanie zrobił oraz przesmarowanie i doszczelnił układ. Quote Link to post Share on other sites
SimonekFalonek Posted June 18, 2022 Author Report Share Posted June 18, 2022 A jaką inną gumkę byś polecił? Z tego co widzę to wszyscy polecają G&G dlatego też ją wybrałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts