Maciek1402 Posted August 14, 2022 Report Share Posted August 14, 2022 Cześć posiadam jakaś stara cyme m4, po przesmarowaniu GB i złożeniu na nowo raz jest semi a raz wali auto czasem tez się blokuje i nie strzela. Jest tu ktoś ko mógłby pomoc ?? Quote Link to post Share on other sites
hubkrecz Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 według mnie coś sie stalo ze spreżynkom selektora, lub nasmarowałeś cypek na dole sector gear(ten co ciagnie tłok) Jak sprezynka to wymien, a jezeli nie to wyczyść sector gear, dobrze wysusz i nasmaruj uwarzając na cypek Quote Link to post Share on other sites
OutSide62 Posted October 29, 2022 Report Share Posted October 29, 2022 Chciałbym trochę odświeżyć wątek, mam bardzo podobny problem. Na semi replika czasami strzela po 2/3 razy czasami tak jak powinna ogniem pojedynczym. Wymieniłem na nowy przerywacz trybu ognia oraz w nawiązaniu do poprzedniej wiadomości wyczyściłem cypek od sector gear. Czy problemem może być sprężynka selektora? Tego jeszcze nie wymieniłem. Chciałbym też dodać że mam założony mosfet od Gate NanoASR oraz Li-po 11.1V. Problem pojawił się nagle podczas regularnego użytkowania, nie po serwisowaniu. Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted October 29, 2022 Report Share Posted October 29, 2022 Sprawdź opcje mosfetu, przykładowo w perunie hybrid można to wyregulować za pomocą active breaka i precockingu Quote Link to post Share on other sites
OutSide62 Posted October 29, 2022 Report Share Posted October 29, 2022 Wydaje mi się że ten który mam nie posiada opcji zmian ustawień, chyba że się mylę i nawet o tym nie wiedziałem. https://www.gatee.eu/pl/produkty/aeg-mosfets-pl/nanoasr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts