feafi Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 Hej, Właśnie zamówiłem replikę classic army Nemesis X9. Zdecydowałem, że od razu przelutuje w niej wtyk z mini tamiya na t-connector. Wlaśnie zobaczyłem, że w tej replice nie ma bezpośredniego oznaczenia kabli - czerwony, czarny, a jest tylko czerwona izolacja na jednym z kabli. Patrząc na schematy z mini tamiyi w replice czerwona izolacja przyczepiona jest do odwrotnej wtyczki niż jak na schemacie. Nie chcę pochrzanić tych kabli przy lutowaniu, bo zwarcie to nieprzyjemna sprawa. Podsyłam fotki ze szczegółami. Proszę o pomoc, który to który. Quote Link to post Share on other sites
sloniupl Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Jesli masz baterie ze złączem mini tamiya to możesz zmierzyć miernikiem lub po kolorach przewodów w baterii określić który jest który. Jeśli nie masz to możesz zerknąć ten filmik gdzie podłącza baterie. Z tego wynika że u ciebie czerwona taśma oznacza plus: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts