grabarnia Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 problem głupi lecz poważny... po rozciągnięciu spręzyny i złożeniu ponownym tłok nie pracuje. co mogłem rozwalić? co mogłem zrobić źle? co mu sie stało... pomocy siedze nad nim od 2h (tyle zajeło mi złożenie drania na powrót...) ręce mi opadają :( mam nadzieję że go nie zabiłem... nie mam teraz kasy na nowy gerabox :( Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 "Rozciagnieciu sprezyny"??? A to niby czemu mialo sluzyc? Quote Link to post Share on other sites
Waco Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 Musisz napisać coś więcej żeby ktoś był w stanie Ci pomóc. Z określenia "tłok nie pracuje" niewiele można wywnioskować.Napisz czy silnik pracuje ale tłok się nie porusza czy nawet nie słychać pracy silnika itd. Quote Link to post Share on other sites
grabarnia Posted November 5, 2005 Author Report Share Posted November 5, 2005 nieco rozciągnięta spręzyna miała posłużyć lekkiemu zwiększeniu mocy. kumpel zrobił tak w G36, chodzi wolniej ale zasięg skuteczny wzrósł. silnik pracuje, zębatki chodzą. Porusza się też ta nasadka na wylocie tłoka, za to sam tłok i sprężyna stoją. Tak teraz pomyślałem że może przy montażu spadł z prowadnic?? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 No rozciaganie sprenzyny w aegu to idiotzym.... :roll: Quote Link to post Share on other sites
grabarnia Posted November 5, 2005 Author Report Share Posted November 5, 2005 zaczynam sie domyślać... chyba czeka mnie zakup nowej spręzyny i tłoka przy okaji... Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Z prowadnic to on raczej nie spadł bo byś wogóle gb nie złożył z powrotem do kupy. Możliwe że sprężyna dała zbyt duże obciążenie dla zębatek przez co te się połamały, albo ukruszyły się ząbki na tłoku... Rozłóż go jeszcze raz (albo daj komuś kto się na tym lepiej zna :) ) i sprawdz czy wszystkie części są sprawne. Być może poprostu źle zębatki złożyłeś (o ile jest to możliwe...). Quote Link to post Share on other sites
grabarnia Posted November 5, 2005 Author Report Share Posted November 5, 2005 zerkne do środka po południu... teraz nie mam odwagi... Quote Link to post Share on other sites
izi Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Moze przekreciłeś tłok o 180 stopni? Quote Link to post Share on other sites
grabarnia Posted November 5, 2005 Author Report Share Posted November 5, 2005 sprzedam sobie liścia za głupote jak cos rozwaliłem... narazie studuje po raz n-ty manuala od gearboxa... więcej napisze po 14. [ Dodano: 05 Lis 2005 17:07 ] rozebrałem... nic nie widać... musiał tłok przy składaniu wyskoczyć z prowadnic i wogóle nie złapać zębatek... [ Dodano: 05 Lis 2005 18:03 ] naprawiłem. tłok wypadł z prowadnic. nietety nie udało mi się usunąć jednego z problemów który mam. dalej nie mam ognia pojedynczego. jestem otwarty na pomysły dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 są dwie możliwości: - znowu źle złożyłeś guna ;) - odgieły ci się blaszki przy płytce przesówanej przez selektor ognia. Miałem taki problem w moim g36. Quote Link to post Share on other sites
grabarnia Posted November 5, 2005 Author Report Share Posted November 5, 2005 możliwe ;) co do płytek na selektorze to nie to. chodzi o to że gun sie zacina kiedy wybierze się single fire. idze dopiero po kilku seriach. chodził nieźle, kiedy sie potknąłem na strzelance i rypnąłem nim w drzewo ;) podziało na jakieś 3 tygodnie czy 4 :lol: gun jest z 2 ręki i ma tą wadę od kiedy go mam. Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 musialbym do niego zajzec.. tak nic Ci nie powiem i podejzewam ze nikt inny tez.. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 W FAMASie Bittera z teamu jest ten sam problem . Zazwyczaj singlem strzela dopiero po kilku naciśnięciach spustu ... Więc Bitter nauczył się strzelać singlem z auto :) Najpewniej nad tym pracuje , popytam jak efekty ... Cya HateMe! Quote Link to post Share on other sites
grabarnia Posted January 5, 2006 Author Report Share Posted January 5, 2006 po miesiącu grzebania we flakach problem z singlem... dalej nie rozwiązany :] "zmiękczyłem" sust i srzelam singlem z auto :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts