Xantos Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 Jestem początkując i nie mam kasy na dobrego Guna. PO wakacjach kupiłem sobie Walthera p99(HFC) i mundur brytyjski. Zobaczyłem w kiosku coś za 10zł co przypomina kałacha tylko ze jakby w skali 1:2 :PP kupiłem go. sprężyna jest dośc mocna ale rozrzut kulek jest bardzo duzy - jak by ktos rzucił granatem odłamkowym. Postanowiłem sie pobawić i sprubować zrobić coś małym kosztem. Ojciec w pracy mam mi załatwić rurke aluminiową lub miedzianą o średnicy wew. 6,04mm, miałem jeszcze zamiar zamontowac hop-up ale nie wiem jak sie za to zabrać więc prosze o pomoc. Zdjęc sprzętu niestety niemoge zamieścić bo nie mam aparatu cyfrowego, ale jak tylko zrobie ten sprzęt to napewno zamieszcze jego zdjęcia, i kupie drugiego żeby pokazać wam jak wyglądały części stockowe. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Medi Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 http://www.wmasg.pl/artykuly.php?artykul=47 Link to post Share on other sites
Xantos Posted November 24, 2005 Author Report Share Posted November 24, 2005 ma ktos moze pomysł jak by polepszyć jego wygląd?? ja myślalem żeby zrobić kolbe z "wystruganego" kawałka deski:P ., tylko nie wiem czy jest to warte zachodu. myślalem żeby go jeszcze jakoś pomalować ale nie wiem czy zwykły spray niebedzie odchodził? Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 można zrobić z deski ale nie wiadomo jak to bedzie wyglądać . Moim zdaniem .... let it be. Pewnie po tuningu postrzela to z tydzień więc raczej nie warto grzebać. Link to post Share on other sites
Xantos Posted November 24, 2005 Author Report Share Posted November 24, 2005 Może nie warto ale wszystko załatwiam tanim kosztem, a praktycznie za darmo, jak narazie to wydałem kase tylko w kiosku na ten szmelc, a lufe ma mi ojciec załatwi, podkładke sie napewno w garażu znajdzie jakąś i sie pod sprężyne podłoży. Może sie to rozwali po tygodniu ale i tak nie mam co robić bo jestem chory i siedze cały tydzień w domu :P a takto jakoś mi to zleci :P Link to post Share on other sites
McGiver Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Ja bym ci radził zrobic tak jak ja (mam takiego samego (prawdopodobnie...)) nie robilem jeszcze do niego castolufy i hopupa, ale wystaczy ze troszeczke uszczelnilem lufe i tłok owijając taśmą izolacyjną (tylko niewiele bo sie moze niezmiescic i zrąbac) + leciutki tuning tłoka (podkładka do tego pchającego) i mi wyszedl efekt = z 10 cm przebija puszke po jakims piwie z leader szaisa 1 scianka na wylot, a druga porządne wgniecenie (od wewnątrz, jakby co:). juz sie boje co bedzie po castolufie i (prowizorycznym ) HU... Pozdro McGiver PS zasięgu i celnosci jeszcze nie sprawdzalem, ale widac ze moc jest. co do celnosci... jak co to castolufa i po sprawie:P Link to post Share on other sites
look17 Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Kumpel miał trzy takie kałachy. Zostały magazynki ;) . Ja też miałem jednego - pod koniec życia wyglądał jak m 16 (naciąg). Ogólnie najlepiej wymienić lufę i dorobić hopup. Sprężyna i tak ma kopa. Ew. wzmocnić części. Najczęstrze miejsca pęknięcia to: łączenie cylindra z głowicą oraz lączenie cylindra z naciągiem (jak go rozkręcisz to z cylindra wystają takie dwa dynksy to rączki napinania - one się często łamią. Trzeba delikatnie ładować). Link to post Share on other sites
Radosny Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Można też części potraktować kropelką... Testowalem i dziala calkiem skutecznie :razz: Link to post Share on other sites
Saba Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 czy to ten kałach? http://img83.imageshack.us/img83/1084/obraz002zn6.jpg tutaj obkleiłem kolbę okleiną do mebli. Link to post Share on other sites
Mulis Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Tego kałcha to można by przerobić na beta specnaz, wystarczyłoby te śmieszne drewna oszlifować drobnym papierem, machnąć czarnym matem, a body można by równiesz oszlifować i pomalować na jakiś szary kolorek żeby się te kolby matowe wyróżniały. Skrucic lufę zewnętrzna można tez skrucic magazynek. 1 Podkładkę w tłok, obirurka, uszczelnić,usztywnić, hop up i można śmigać to jest moja propozycja jak można to ulepszyć. Pozdro Soory za błędy ale komp mi się rypie :cry: Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) ha ha ha a ja se z tego betke kiedys daaawno temu zrobilem :D nieno sorry ludzie ale czy wy naprade niemacie co robic? :D ja robiac "Bete" swietnie sie bawilem, ide alna rozrywka na 2godzinki :P a co najfajniejsze to wciaz strzela :D tylko gdzies maga posilem słowem fajna faza te kałaszki za 10zeta :D UPDAte: Chcecie foty? :D Edited August 7, 2007 by .Marvin. Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Dawaj... Trochę rozrywki nie zaszkodzi... Niemniej w dalszym ciągu uważam, że tuning czegoś takiego może być jedynie dla wprawy i nic więcej. Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) Lipa jakosc ale wiecie telefon :) Generalnie lutownica, superglue, humbrole stare :P i kuupa plasteliny :D i wyszedl taki potworek :D Na jednym takie srebrne to 20groszówka dla wyskalowania :P Edited August 7, 2007 by .Marvin. Link to post Share on other sites
Bartek_KGW Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Fajne , dobry jako dar dla powodzian :D Link to post Share on other sites
Saba Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Ja miałem takiego. Dałem Casto rurkę, (z kawałkiem podajnika) hop up i.... przerobiłem na Bull Pup. kulki leciały na 25m. Leciały bardzo powoli, ale porażająco celnie. Trafisz w DOM z 25m :D tak więc szajs. Link to post Share on other sites
Saba Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 nie 25, tylko 2,5m... sory :D Link to post Share on other sites
Ricardo Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Witam wszystkich,jako że specjalny dział o tuningu zewnętrznym odnośnie AK-47 Cymy sprężynowego nie istnieje,postanowiłem dorzucić tu efekty mojej pracy ,gdyż mam AK ale bez kiosku :mrgreen: więc skróciłem replikę,dodałem parę 'takaticznych' pierdółek,lufę zrobiłem ze sprężyny od pistolecika obklejonej taśmą do paczek,granatnik z rurki po ręczniczkach,dwójnóg ze sklejki,'teleskop' znaleziony w garażu,odpustowy tłumik + laser odpustowy i taktyczny breloczek-latarka.Na kolbie ładownica na granat.Ogółem parę rzeczy na taśmie przyklejonych... Oto parę zdjęć :killer: http://img20.imageshack.us/i/dsc00014rkm.jpg/ http://img197.imageshack.us/i/dsc00013hev.jpg/ http://img20.imageshack.us/i/dsc00016pec.jpg/ Mam nadzieję że chociaż trochę się wam podobało,zostało to zrobione głównie "dla jaj",w celach humorystycznych i ogólnie zainspirowany tym tematem. PS:proszę nie bić i nie dawać bana :-F Link to post Share on other sites
topchips Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 O Jezusie z Nazaretu, co to za maszyna? Szkoda, że optyki nie zrobiłeś z rolki po papierze toaletowym :D. Naprawdę inspirujące... Link to post Share on other sites
Recommended Posts