Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Może lepiej zadać pytanie- czy się opłaca?

Była na ten temat krótka dyskusja, ktora zakończyła się stwierdzeniem, że noktowizor jest słabym rozwiazaniem. No cóż, może to był kiepski noktowizor, ale GuNNer podawał koszt [eee, no własnie, ile? ale rzędu kilku tysięcy chyba... może 1,5 tys?] to sobie pomyśl, ile kosztuje dobry.

Deamon mam lepsze rozwiązanie poprostu należy się zastanowić czy opłaca się wogóle strzelać nocą?? Dobre noktowizory to drogie noktowizory a wydanie 3000 czy 4000 złoty nie jest takie fajne :? Bo mam na dzieję, że masz na myśli noktowizory montowane na głowie jak np. ten http://www.bushnell.pub.pl/26_1020.html bo żadne inne nie wchodzą w rachubę bo gdzie będziesz biegał z noktowizorem "lornetkowym" (nie wiem czy to tak można określić bo się aż tak na tym nie znam ale myślę, że wszyscy wiedzą o co biega :wink: )

Pozdrawiam Lukzari.

• 1 month later...

Tak - zgadzam sie przestali produkowac Gen1 ale... jest pare ale.....

1. Posiadam zenitha, okular gen 1 z IR do calkowitych ciemnosci (20m) i co prawda jest to przyblizenie x2 a nie x0 ale i tak daje to nieporownywalna przewage w nocy i calkiem dobrze widac (do 70m)

2. Baigashi ten za 800 zł ma prawie podobne parametry a zauwaz ze calkowita ciemnosc masz praktycznie tylko w pomieszczeniach a 20m to praktycznie wielki dworek mogl by co najwyzej miec

3. 70m to jest granica dobrej (ostrej) widzialnosci w dzien... dalej to tylko sylwetki, refleksy i zludzenia

4. Baigashi ma dobry kat widzenia - 28 stopni, 2 generacja czy nawet 2+ ma co najwyzej 30 - 38 a przy tych uzadzeniach 28stopni to juz calkiem duzo

5. jest to najtanszy noktowizor z zaczepem na glowke

Ale trzeba i tak bardzo uwazac, to drogie i czule uzadzenie a jak Ci tkos zaswieci neonem po oczkach przy wlaczonym mozesz sie z nim pozegnac - naprawa jest drozsza niz 3/4 calej wartosci

Zreszta proponuje poszukac w demobilach tam czasem sa fajne na jedno oko z zaczepem na glowe za 300 - 500 zł co jest cena rozsadna

Chyba ze nie jest potrzebne Ci widzenie przez caly czas to placisz 200 - 400zł i masz zwyczajny jedno okularowy

To jest moje prywatne i sybiektywne odczucie

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...