lol Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Kupiłem niedawno ową broń i chciałem ją stuningować, szukalem lecz to co znalazłem na forum wg. mnie było mało szczegółowe, więc proszę o szczegółową pomoc dotyczącą: - Jak zmienić lufę? - Jak wzmocnić tłok? - Jak zrobić HopUp (zdjęcia by się przydały i co pokolej)? - Czy opłaca mi się zrobić lub kupić mocniejszą sprężynę gdy już wzmocnię tłok i ewentualnie co i jak powinienem jeszcze wzmocnić? Z tego co czytałem na forum nic nie mogłem zrozumieć dlatego proszę Was o to. Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Zapłacisz za to wiecej niż to jest warte. :P lufe poprostu wsadz zamias starej tłok mozesz wzmocnic podklejając pod niego blaszke która troche go wzmocni. O hop Up'ie poczytaj sobie troche bo jest tego duzo na forum. My raczej nie damy rady ci tego inaczej wytlumaczyc :). Musisz wyciąc na początku rurki dziure w którą wsadza sie gumke. (to tak w wielkim skrócie) A po drugie mozesz zawsze wejsc na www.google.pl Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 O tuningu wizualnym jest trochę tu http://www.drugawojnaswiatowa.prv.pl/. Ja zabawę z przeróbkami MP 40 made in cincizna zacznę po Świętach. A więc wszystkim Wesołych Świąt :D [ Dodano: 26.12.2005, 21:33 ] Ano właśnie chyba w sprężynach tanich pisałem, że magazynek po włożeniu do niego kilku odcinków rygla zamykającego okno po środku (takie długie o przekroju prawie kwadratu, pamiętające czasy Adolfa - do MP 40 idealne) waży 250g czyli tyle, ile normalny chinol z taniego sklepu :D . Link to post Share on other sites
Juby Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Lufe prosto rozbierasz stara wyłamujesz koncówki, i tyle jest temat piętro niżęj mozesz sobie zobaczyć. Co do wzmocnienia tłoka nie ma to sensu bo porządnej sprezynki z tego nie zrobisz, wstawienie mocniejszej sprezyny moze spowodowac pękniecie, spust plastik łacznik spustu ze zwalniaczem tłoka plastik tłok plastik prowadnica plastik.............. Lufa kosztuje około 4 zł ja jak zobaczyłem kupilem sobie 3 w NOMI :) ale niketóre trzeba było czyscic i przez srodek przeciagnać papier scierny zeby kulki przelatywały. Lufa nie jest zła ma około 6.05 w aegach powodowała otarcia ale w spreżynie............. jest ok. Cudów z tego nie osiągniesz narobisz się strzeli Ci coś i po robocie. Zostaw kase kup coś firmowego.............. Mp 40 chrześniakowi, na szafe albo na ściane. Pozdrawiam Juby Link to post Share on other sites
Juby Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Kulka dobra przejdzie przez taka lufe ale nie wiem czy nie jest wymagany wiekszy prześwit a co do luf to już o tym było tu mówimy o mp40 [ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ] To robi u mnie MP40 Część która trzeba wyłamać Precka z Obi u mnie Link to post Share on other sites
chudy89 Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Mój kolega też zakupił tego taniego MP 40 z zamiarem lekkiego tuningu. Mógł kupić coś innego, lepszego ale zrobił to z zamiłowania do broni z Drugiej Wojny Światowej. Jeśli ktoś wie gdzie można by kupić "pożądniejsze" repliki z II Wojny Światowej za niezbyt wygórowaną kwotę to prosiłbym o jakieś linki albo info. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
deenbe Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 tak dokladnie bo to o mnie mowa w poprzednim poscie ^^ kupilem tego mp40 poniewaz jestem maniakiem IIws a pozatym juz dosc dlugo gram w enemy territory :D Juby : dzieki za fotki tej lufy przydadza sie do zmiany a do reszty bede musial zastosowac metode prob i bledow chyba ;p Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=1262...er=asc&start=80 http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...=17272&start=20 i coś jeszcze, ale niechciało mi się szukać :wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts