Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP 40 Schmeisser - Jak stuningować

Recommended Posts

Kupiłem niedawno ową broń i chciałem ją stuningować, szukalem lecz to co znalazłem na forum wg. mnie było mało szczegółowe, więc proszę o szczegółową pomoc dotyczącą:

- Jak zmienić lufę?

- Jak wzmocnić tłok?

- Jak zrobić HopUp (zdjęcia by się przydały i co pokolej)?

- Czy opłaca mi się zrobić lub kupić mocniejszą sprężynę gdy już wzmocnię tłok i ewentualnie co i jak powinienem jeszcze wzmocnić?

Z tego co czytałem na forum nic nie mogłem zrozumieć dlatego proszę Was o to.

Zapłacisz za to wiecej niż to jest warte. :P

lufe poprostu wsadz zamias starej

tłok mozesz wzmocnic podklejając pod niego blaszke która troche go wzmocni.

O hop Up'ie poczytaj sobie troche bo jest tego duzo na forum. My raczej nie damy rady ci tego inaczej wytlumaczyc :). Musisz wyciąc na początku rurki dziure w którą wsadza sie gumke. (to tak w wielkim skrócie) A po drugie mozesz zawsze wejsc na www.google.pl

O tuningu wizualnym jest trochę tu http://www.drugawojnaswiatowa.prv.pl/. Ja zabawę z przeróbkami MP 40 made in cincizna zacznę po Świętach. A więc wszystkim Wesołych Świąt :D

[ Dodano: 26.12.2005, 21:33 ]

Ano właśnie chyba w sprężynach tanich pisałem, że magazynek po włożeniu do niego kilku odcinków rygla zamykającego okno po środku (takie długie o przekroju prawie kwadratu, pamiętające czasy Adolfa - do MP 40 idealne) waży 250g czyli tyle, ile normalny chinol z taniego sklepu :D .

Lufe prosto rozbierasz stara wyłamujesz koncówki, i tyle jest temat piętro niżęj mozesz sobie zobaczyć.

Co do wzmocnienia tłoka nie ma to sensu bo porządnej sprezynki z tego nie zrobisz, wstawienie mocniejszej sprezyny moze spowodowac pękniecie, spust plastik łacznik spustu ze zwalniaczem tłoka plastik tłok plastik prowadnica plastik..............

Lufa kosztuje około 4 zł ja jak zobaczyłem kupilem sobie 3 w NOMI :) ale niketóre trzeba było czyscic i przez srodek przeciagnać papier scierny zeby kulki przelatywały. Lufa nie jest zła ma około 6.05 w aegach powodowała otarcia ale w spreżynie............. jest ok.

Cudów z tego nie osiągniesz narobisz się strzeli Ci coś i po robocie.

Zostaw kase kup coś firmowego..............

Mp 40 chrześniakowi, na szafe albo na ściane.

Pozdrawiam

Juby

• 1 month later...

Kulka dobra przejdzie przez taka lufe ale nie wiem czy nie jest wymagany wiekszy prześwit a co do luf to już o tym było tu mówimy o mp40

[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ]

To robi u mnie MP40

ojzv8jiayfkl9qdpm.jpg

Część która trzeba wyłamać

0ffd0sefqrj6qpdkm.jpg

Precka z Obi u mnie

0zwq0aunpjjwkyj4m.jpg

• 5 months later...

Mój kolega też zakupił tego taniego MP 40 z zamiarem lekkiego tuningu. Mógł kupić coś innego, lepszego ale zrobił to z zamiłowania do broni z Drugiej Wojny Światowej. Jeśli ktoś wie gdzie można by kupić "pożądniejsze" repliki z II Wojny Światowej za niezbyt wygórowaną kwotę

to prosiłbym o jakieś linki albo info.

Pozdrawiam.

tak dokladnie bo to o mnie mowa w poprzednim poscie ^^

kupilem tego mp40 poniewaz jestem maniakiem IIws

a pozatym juz dosc dlugo gram w enemy territory :D

Juby : dzieki za fotki tej lufy przydadza sie do zmiany

a do reszty bede musial zastosowac metode prob i bledow chyba ;p

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...