sirfalo Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 Witam, Nie potrafię znaleźć jakiejś ładnej instrukcji jak wymienic hop-up prawidłowo. Wpakowałem hop-up silikonowy, ale coś chyba robie nie tak, bo strzela mi nieraz dwoma kulkami naraz. Gdy wsadze orginalny to działa dobrze, na nowym niestety. Poza tym zastanawia mnie jedna rzecz: po co jest dołączony malutki wałek silikonowy do całości? Gdzie go wmontować? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 zajzyj na www.asgshop.pl tam jest opisane krok po kroku jak sie wymienia hop up w serii eMek, moze Ci to pomoze Quote Link to post Share on other sites
sirfalo Posted December 26, 2005 Author Report Share Posted December 26, 2005 No dziękuje. Wszystko robie w ten sposób (w końcu to nie filozofia) poza tym dystanserkiem. Tylko nie wydaje mi się, by on wpływał na to, że wchodzi do komory jedna kulka, a nie dwie - jest troche dalej w końcu. Bardziej chyba wpływa kołnierz od strony podawania kulek,bo on blokuje wejście kulki dalej,ale nie zawsze... Quote Link to post Share on other sites
Mardok Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 To wlasnie dystanser wystajacy w lufie " trzyma " kulke by niewlazilo ich tam za wiele . Quote Link to post Share on other sites
camillus Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Czy w podobny sposób rozkłada się PJ4 http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php , aby dostać się do gumki hop-up?? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 jak zrobić dobrze? najlepiej ustami , albo rączką. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Czy w podobny sposób rozkłada się PJ4 http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php , aby dostać się do gumki hop-up?? Nie. W PJ4 aby dostać się do lufy wystarczy wybić tylny pin, "złamać", i wyjąć lufę wraz z komorą. Quote Link to post Share on other sites
camillus Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) dzięki o to mi chodziło Edited February 8, 2007 by camillus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts