LHOswald Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) Żeby na 9.6V pociągnął spr M130 , M140 Jako am.-elektronik stwierdzam że stock'owy silnik , albo za cienkim drutem nawijany albo ogólnie słaby , spali się , opór springa powoduje wzrost oporu uzwojenia czyli znaczny wzrost poboru prądu , co jest wybitnie niebezpieczne dla silnika. No chyba że pociągnie na stock'owym silniku na 9.6V spr M140... Edited March 24, 2007 by LHOswald Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 po co ci w mp5 sprężyna M140????????? sniperke robisz czy co ?? :| Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 (edited) Może M140 to za dużo , ale M110-120 to byłoby do rzeczy. Tylko czy na 9.6V stockowy silnik naciągnie ją ? Zobaczymy. Edited March 24, 2007 by LHOswald Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Zastanów sie jeszcze,nie pakuj w nią m120-do tego wymień jeszcze zębatki,kup łożyska i mase innych części,nie opłaca sie....a na M100 wszystko śmiga normalnie tylko prowadnice trzeba wymienić,strzelam przy tej sprężynie na baterii 8.4v KAN i szybkostrzelność zadowalająca.Zresztą zrobisz jak chcesz ale osobiście odradzam... Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Ale M110 sprubuję , zębatek nie mam zamiaru zmieniać - nie mam tyle hajsu na razie , a ogniwo dodam , plus preclufa i może w przyszłości łożyska kulkowe - wyjdzie z tego ze 320 fps'ów ? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 (edited) Jak nie masz tyle hajsu to włóż M100, bo szybciutko ci się poniszczą inne części za które bedziesz musiał niestety zapłacić. Mi na stockowej spr. połamał sie GB , więc radze nie ryzykować. Zadbaj o uszczelnienie całego układu i z M100 powinno być powyżej 300 fps, Pozdr. Edited March 24, 2007 by corky Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Jak się połamał GB na stockowej sprężynie? Ile kulek wypykałeś jak to się stało? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 normalnie ;] . odpadła przednia czesc GB , ta co trzyma glowice cylindra , wystrzelilem okolo 5000 k kulek . Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 normalnie ;] . odpadła przednia czesc GB , ta co trzyma glowice cylindra , wystrzelilem okolo 5000 k kulek . :lol: 5000k kulek to jest 5000000 kulek. Nie wierzę w to :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Mamy rozumieć 5000 kulek ? Wg. mnie to chyba coś mało . Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 no wiem ;] , ale lepiej chyba nie eyzykowac jesli nie chchesz wydawac dodatkowych pieniedzy na np. korpus GB . pozdr MOD: Polskie znaki!! Pozdrawiam. SJP. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Z M110 spróbuję na pewno , do tego preclufa jak stockowa mi sie nie spodoba i rzecz jasna + 1 może 2 ogniwa więcej , bardziej może prawie na pewno 2 ogniwa. PS czy preclufa 6.04 mm wymaga tych droższych kulek precyzyjnych ? czy te 'zwykłe' 0.12g przechodzą dobrze ? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Oj. Kulek 0,12 nawet nie wkładaj do magazynka :D, są one za lekkie, i to jeszcze przy sprężynie M110, najlepiej 0,20 albo 0,23 profilowane oczywiście (np. Xtreme Precision , bardzo dobre kulki ) pozdr Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Jeszcze raz Ci mównie nie wkładaj m110,powiem tyle ze mój kumpel w ak ma springa m100 i zadbał o resztę podzespołów,osiągnął 375fps na chrono....tyle że to nie są takie same lufy,ale swoją drogą z mp5 przy m100 można wyciągnąć około 330fps.A do lufy 6.04 i przy takim springu zapomnij o kulkach 0.12-zasięg skuteczny to może 20m.Praktycznie wszystkie 0.2 jakie miałem nie blokowały sie na takiej lufie,te z P&J też git.Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 O tych kulkach - już zamówiłem 0.2g -HFC ze zbrojovni - dobre będą ? Mam też M100 Mam prozaiczny problem Rozkręciłem co mogłem w tej cymie 027j i nie wiem jak odłączyć górę od rękojeści . ona jest nierozkładalna ta część z rękojeścią , prawda ? Wie ktoś jak to sie rozkręca "do żywego" , lub ma fotki ?? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Temat jest o R5 Well a nie Cyma...ale jeśli rozkłada sie je podobnie to moge pomóc.rękojeść ściągniesz po wyjęciu pina zaraz przy miejscu w którym zwalnia się magazynek,następnie trzeba wykręcić z "rękojeści" od spodu metalową podkłade i wyjąć silnik(oczywiście odłącz kabelki delikatnie:P),po wyjęciu silnika widać dwie śruby które mocują "rękojeść" do GB,oczywiście je wykręcamy,potem już wystarczy ściągnąć tę część body i zobaczysz już GB i górną część body. PS:Nie musze chyba wspominać że pierwszym krokiem jest ściągnięcie kolby:P PS2:Kulki będą dobre. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Ok . rozłożyłem i założyłem M100 - i nie może jej naciągnąć na 8.4V. to normalne? czy te 9.6 - 10.8V są niezbędne ? Ponadto Aku sie strasznie grzał do tego jak naciskałem spust. Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 to chyba coś źle skręciłeś mi M100 ciągnęła bateria 7,2 V, odinstaluj bezpiecznik ;] i możliwe że kable są hujowate , ps. dobrze założyłeś kabelki do silnika? Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Dobrze kable założyłem , na stockowej działa. Chyba sam kable założe jakieś. A w bezpieczniku ten metal aż sie wyginał , w ogóle coś mi sie wydaje że jakiś trefny egzemplarz dali mi . Na dodatek sama dysza była wypadnięta ze ścięgna tego. PS po co jest dziura na boku w tej tulejce cylindra ? To dobrze że wszystkie śrubki były posmarowane czerwoną gumą ? Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Rozkręciłem GB i skręciłem z M100 w środku , i działa już dobrze , ale nadal nie ma mocy! kartonu falowanego z 10cm nie przebija! a dysza chodzi dobrze reszta też raczej szczelna. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Sprawdź po kolei wszystkie elementy tzn ich szczelność głównie: glowica cylindra,głowica tłoka,dysza.No i możesz sprawdzić czy nie ma przecieku na hop-upie.Pozatym nie określaj "mocy" na podstawie kartonu... Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 "fundamentalna" śmoc powinna chyba przebić durny karton. Jak sprawdzić HU pod względem szczelności ? Mam M100 , więc powinno lepiej walić!? Z tego co widzę to Dysza powinna docierać , Głowica też ok , tylko tłok nie wiem jak , raczej ciasno ale w miarę łatwo chodzi. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Hm no więc tak szczerze to na razie nie wiem co to może być chyba że zdarzyło Ci sie to co mi przez kompletną nieuwagę,bo skręcałem na szybkiego.A więc sprawdź czy niechcący nie odwróciłeś cylindra w drugą stronę,tak że "dziura" jest bliżej komory HU zamiast z tyłu,raz tak zrobiłem i po tym rzeczywiście broń nie strzelała....za mało wydmuchiwanego powietrza;P.Sprawdź to,nawet nie musisz rozkręcać GB tylko luknij.to banalna sprawda ale naprawde sam sie nie spodziewałem że mogłem popełnić taki prosty błąd.Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Jest dobrze ta dziura - z tyłu , tylko po co ona jest? Jak uszczelnić kontakt między dyszą a Uszczelką HU ? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Dziura jest po to żeby powietrze do cylindra wpadało , a tego kontaktu sie za bardzo uszczelnić nie da , chyba że kupisz uszczelnioną dysze , pozdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts