skrobo Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Uwaga jestem również w posiadaniu tego wella i jestem z niego zadowolony a ostatnio odkryłem tani ugrade. Mianowicie pół roku temu na allegro kupiłem taniego shootguna Cymy model P.788 ( czarno srebrny )za 29,90 od użytkownika o nazwie ixiox z czystej ciekawości. i miał on zadziwiająco mocną sprężynę ale reszta była z taniego plastiku i się rozleciał po dwóch tygodniach. Jednak zauważyłem że sprężyna z tego shootguna jest rozmiarowo niemal identyczna jak stockowa z well. Ściskając te dwie sprężyny w rękach można odczuć iż sprężyna z shootguna daje większy opór, więc długo nie wyśląc włożyłem ją do do GB WELLA. Efekt zaskakujący!!! Na stokowej sprężynie gdy ustawiłem HopUp na max kulki zostawały w środku nawet nie wylatywały a teraz jak wezme HopUp na max to po pierwzym strzale kulka wypycha hopup tzn dźwignia do regulacji przesuwa się sama. Prędkość wylotowa zwiększyła się i to znacznie lecz nie powiem o ile FPS bo nie mam dostępu do użądzeń pomiarowych. Po dłuższych testach jeszcze napisze czy wszystko gra , ale jak narazie zapowiada się że za 30 PLN można mieć mocniejszą sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 2, 2006 Author Report Share Posted February 2, 2006 tu też masz sprężyne za 30zł i oczywiście pytanko ;) czym różni się poszerzony cylinder od zwykłego? Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 tu też masz sprężyne za 30zł Tylko ta sprężyna jest troche za mocna, żeby ja wkładać to Well'a. Jeśli już chcesz ją koniecznie włożyć to musisz jeszcze wymieniac inne części bo te stockowe nie wytrzymają. Ta sprężyna co podałeś to około 170% PDI więc bez wymiany się nie obejdzie. i oczywiście pytanko czym różni się poszerzony cylinder od zwykłego? Różni się tym, że jest szerszy, ma większą średnice wewnętrzną. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 2, 2006 Author Report Share Posted February 2, 2006 Różni się tym, że jest szerszy, ma większą średnice wewnętrzną. A zewnętrzna jest taka sama? A co do sprężyny to tylko tak podałem niektórzy wkładają ale napewno szybo pujdzie prowadnica, zębatki i g-box. Ja myślę nad 100MS CA lub 170%CA i nie wiem co lepsze! Przy tej 100MS nie trzeba by było wymieniać prowadnicy a zamiast tego zainwestował bym w uszczelnioną dyszę i głowice tłoka łożyskowaną A przy 170% trzeba wymienić prowadnice która kosztuje 45zł a uszczelniona dysza 29zł wiec bardziej się opłaca uszzcelnić niż umacniać prowadnice łożyska i inne żeczy. Quote Link to post Share on other sites
Shab Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Przy tej 100MS nie trzeba by było wymieniać prowadnicy U znajomego na M100 pekla prowadnica... Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 8, 2006 Author Report Share Posted February 8, 2006 U znajomego na M100 pekla prowadnica... To tez trzeba wymieniać :mrgreen: to już lepiej 170%ca Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 czy bateria http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=...der=asc&start=0 pasuje do R5 WELLA bez niczego ??? i czym sie rozni NicD od NiMH jesli mozna spytac:D??? Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 25, 2006 Author Report Share Posted February 25, 2006 Jaka bateria 8O ? Podałeś linka do pierwszej strony tego tematu! Podaj dokładnego linka do tej baterii. A co do różnicy to poszukaj napewno gdzieś jest! Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 sorki. chodzilo mi o http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=412 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Tak będzie pasować ja bym kupił NiMh bo tańsza o ponad 60zł Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 ale ktora ? daj linka. dzieki Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 26, 2006 Author Report Share Posted February 26, 2006 Tu masz linka! Jak ją kupisz to możesz opisać jak się sprawuję? bo też mam zamiar ją kupić ze względu na cene i pojemność! ja bym kupił NiMh bo tańsza o ponad 60zł Troche przesadziłeś dokładnie to jest tańsza o 56zł a nie ponad 60zł ;). Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Slyszalem ze ponoc NimH sa gorszej jakosci od NicD poniewaz gosciom taka bateria NimH czasami nie pociagnela silnika itp. ??? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Tak mają trochę mniejszą wydajność prądową od NiCd ale przy sprężynie do 150pdi nie powinno byc problemu z jej działaniem. Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 na pewno ? a jesli nie pociagnie? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 A jakiego masz guna?? Jaka firma i przeróbki?? Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 26, 2006 Author Report Share Posted February 26, 2006 A jakiego masz guna?? Jaka firma i przeróbki?? Sądząc po temacie w jakim to napisał wnioskuję że gun to R5 Well na pewno ? a jesli nie pociagnie? A co chcesz wstawić do środka? Jaką sprężyne? Bo jeśli to będzie coś koło 170%CA to spokojnie Ci uciągnie bo 170% CA Mi chodzi spokojnie na 1050mAh 8,4V NiMH ale szybko strzelność spadła do około 10 kulek/sek. Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 sp 110 guardera wstawilem i nie pociagnela 8.4 V 1050 Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 26, 2006 Author Report Share Posted February 26, 2006 sp 110 guardera wstawilem i nie pociagnela 8.4 V 1050 A była naładowana na max? To jakieś 6 godz. ładowania! Ktoś już gdzieś pisał że mu nie pociągneło 120ms już nei pamiętam jakiej firmy a jak naładował baterie na max to się okazało że z uporem ale uciągneło! Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 tak byla naladowana na maxa. kurde , chce sie wrescie dowiedziec czy nimh 9.6 V pociagnie sprezyne SP 110 Guardera w R5 ??????? Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 tak byla naladowana na maxa. kurde , chce sie wrescie dowiedziec czy nimh 9.6 V pociagnie sprezyne SP 110 Guardera w R5 ??????? tak Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 27, 2006 Author Report Share Posted February 27, 2006 tak byla naladowana na maxa. kurde , chce sie wrescie dowiedziec czy nimh 9.6 V pociagnie sprezyne SP 110 Guardera w R5 ??????? Powtórze odpowiedź milo222 że, Tak. A co do ucignicia to pewnie dostaeđ jakđ pechowa baterie bo y tego co wiem to Cooperowi ucigneo identcznego springa a oto kawałek recenzji PSW testowym egzemplarzu wymieniłem samą sprężynę na SP 110 Guardera – wszystko chodzi jak należy. Wynik 335 fps na 0,2g. Sprawdzę bebechy po kilku tysiącach kulek – dam znać. Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Powtórze odpowiedź milo222 że, Tak. A co do ucignicia to pewnie dostaeđ jakđ pechowa baterie bo y tego co wiem to Cooperowi ucigneo identcznego springa a oto kawałek recenzji mi w wellu R6 8,4V nie ciągnie sprężyny 170%CA jeden strzał , czasami dwa i koniec , dopiero 9,6 V smiga ładnie wiec jak widać róznie to bywa z wellowskimi bateriami ( bateria naładowana na maximum) :wink: Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 27, 2006 Author Report Share Posted February 27, 2006 mi w wellu R6 8,4V nie ciągnie sprężyny 170%CA jeden strzał , czasami dwa i koniec , dopiero 9,6 V smiga ładnie wiec jak widać róznie to bywa z wellowskimi bateriami ( bateria naładowana na maximum) Wink Czyli wychodzi na to że baterie well`a są różne i nie mają żadnego standardu raz są lepsze raz normalne ale czasem są też gorsze ;). A może to nie wina baterii może to silniki są raz lepsze lub gorsze? Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 zamowilem NIcD 9.6 V 1100 mah . teraz pytanie czy ta baterie moge ladowac ladowarka standartowa od Wella :F ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts