thor_ Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 Wpadłem na pomysł coby do swojego M4 ICS'a dołożyć zabytek czyli wymontowany z M16A1 Academy (rocznik około 1990) granatnik M203. Wygląda to tak: kwestia dziwnego koloru do pomalowania bo poprzednia broń czyli M16A1&M203 była w takim właśnie "stalowoszarym" kolorze Problem zrobił się natomiast z baterią :( Bo nie bardzo jest gdzie ją upchnąć :( Wpadłem na pomysł że skoro granatnik ma tylko "wyglądać" to może wsadzić baterię do granatnika? można by odrazu "zbudować" większą baterię bo jest tam trochę miejsca :) Jakieś może inne pomysły?? Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 "Granatnik" to najtańszy i najszybszy sposób. Inne: - ready mag z baterią z "zapasowym" magazynku - moim zdaniem nie ma zalet, same wady; - puszka AN/PEQ - musiałbyś i tak dokupić krótką szynę i przykręcić ją do gripa - nie byłoby to stabilne; - kolba "special forces" Star lub CA - najlepsze, ale najdroższe rozwiązanie - wchodzi bateria large - musiałbyś kupić kolbę i baterię - razem pewnie z 500,- PLN; - kolba "tactical" SRC (z taiwangun) - podobna do "special forces", ale na wąskie ogniwa - powinno wystarczyć przelutowanie baterii, której używałeś dotychczas. Do tego na pewno znacznie tańsza. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Czoper zapomniałeś jeszcze o jednym rozwiązaniu. Ładownica na kolbie. Najtańsze, a prawie tak samo dobre jak kolba "SF". Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 - puszka AN/PEQ - musiałbyś i tak dokupić krótką szynę i przykręcić ją do gripa - nie byłoby to stabilne; system RIS + puszka AN/PEQ z baterią + granatnik i wszystko pieknie powinno wyglądać (a przynajmniej bardziej SF) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 17, 2006 Author Report Share Posted January 17, 2006 Chyba zostanę przy koncepcji granatnika. Wczoraj wieczorem siedząc "na tronie" (tam zawsze się najwydajniej myśli :P )wpadłem na następny pomysł: Bateria w granatnik, ale najpierw w piankową "rurę/owijkę" taką jakimi się izoluje rury CO zaślepiona z obu końców i dodatkowo bateria zawinięta w folię ALu. Myślę że takie "opatulenie" baterii w granatniku pozwoli na spokojne strzelanie w mrozach. Jak się zbuduje i przetestuje (chyba dopiero na Labianie) nie omieszkam opisać co i jak :) Dzięki za podpowiedzi myślę nad puszką AN/APQ ale narazie tylko myślę może kiedyś :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 A propo M4 i M203 ;) - posiada ktos moze fotki M4S S-sytem + M203 ? Albo ma ktos mozliwość zamonotowania do SIR'a granatnika i cyknięciu paru fotek? byłbym wdzięczny :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts