Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kablelek do latarki CA

Recommended Posts

Jak widać na fotce, to nie jest cała nakrętka na tył latarki.

Jeśli w G2 możesz wyjąć "zwykły" przycisk z nakrętki, to może się udać.

W 6P to nie jest możliwe (fakt, że specjalnie na siłę nie próbowałem), więc jeśli masz podobnie - sorry Winnetou...

W takim wypadku lepiej chyba kupić końcówkę z plemnikiem do Walthera i przerobić gwint (dać komuś kto potrafi), bo rozmiarowo jest ok, ale hamerykański gwint chińskiemu nierówny.

Pewną wadą ogonka waltherowskiego jest to, że jest dość krótki, ale to już trzeba przemyśleć przed zakupem (czy będzie odpowiedni).

Ja własnie przerabiałem taki Waltherowski "ogonek" do latarki CA. Gwinty oczywiście nie pasują więc musiałem "rozwiercić" nieco otwór w nakrętce z CA.

Nie wiem jak jest w SF ale na pierwszy rzut oka ten "guzik" z nakrętki CA tez nie chciał wyjść. Okazało się że guma którą pokryty jest sam przycisk jest niejako uszczelką przed dostawaniem się wody od strony "guzika", po użyciu niewielkiej siły wszysko wyszło gładziutko.

Przy użyciu scyzoryka powiekszyłem otwór (o ok. 0,5 mm trzeba powiekszyć otwór) w nakrętce CA, w powstały otwór weszła "głowica" z Walthera.

Dodatkowy plus jest taki, że nakrętka jest teraz zakręcona "na maksa" więc uszczelka na gwincie też spełnia swoje zadanie. Dodatkowo na "głowice" załozyłem o-ring i mam pewność, że woda nie ma szans się dostać do środka.