chudy89 Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Witam. Jestem wielkim fanem tej gry ( chociaż zbyt długo w nią nie gram ) i chciałbym wiedzieć co o niej myślicie np. jakich strategi używacie, którym generałem gracie itp. P.S. Kto ma ochote zagrac w sobote wieczor przez neta?? :) Quote Link to post Share on other sites
rogaltbg Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 to trafił swoj na swego:D:D ja takze jestem ogromnym fanem tej gry i równiez za długo w nią nie gram:D:djednak nabyłem odpowiednia wiedze by grac w nią jak najlepiej.Obecnie przechodze poraz 2 kampanie chin.Co do strategii to ja polecam doskonałą rozbudowe a dopiero potem atak.Ale to w duzej mierze zalezy od gracza:D:dCo do generałów:najbardziej cenie genwerała Tsing Shi Tao.Ma fajne jednostki i stosunkowo wygodnie mi sie nim gra:D;d osobiscie zaesze dąze do uzyskania jak najwiekszej liczby broni masowego razenia i przewaznie mam około 10 bomb atomowych:D:D(ale ze mnie maniak co nie:P:P) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 aa słyszeliście/widzieliscie ma wyjsc kolejna część C&C ?? widziałem zwiastun, cóż to bedzie ? Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted February 26, 2006 Author Report Share Posted February 26, 2006 Ma wyjść 3 cześć Generalsa ale ja i tak narazie zostanę przy Zero hour :D A tak apropo to strategia defensywna nie sprawdza się grając przez neta z graczami pro. Oni zamiast obrony budują masę jedostek i bez problemu niszczą obrone zbudowaną przez ten czas. Są jeszcze inne techniki jak np. zbudowanie hamviego i obsadzenie go piechota rakietowa jak najszybciej po rozpoczeciu gry. Wtedy zazwyczaj przeciwnik nie jest przygotowany na szybki atak. Zaś grając AŚW wysyła się jednego robotnika w pobliże bazy wroga ( ale tak żeby Cię nie zauważył ) i budujesz tam tunel. Kiedy on buduje obrone w mozliwych przejściach ty atakujesz go grupką piechoty i działkami czterolufowymi od tyłu gdzie prawdopodobnie nie ma obrony :) jest jeszcze dużo możliwości ale nie chcę mi się pisać:P Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 aa słyszeliście/widzieliscie ma wyjsc kolejna część C&C ??widziałem zwiastun, cóż to bedzie ? Trzecia część ma być osadzona w bardziej odległej przyszłości. Troche kiepsko bo wolałbym np. kontynuacje Tiberian Sun, bo ta gra miała swój klimacik. Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted February 26, 2006 Author Report Share Posted February 26, 2006 Taaak... Tyberian Sun to jedna z lepszych gier z seri C&C ( po generalsie oczywiście ), ale duż ogrywałem też w Red Alert 2 albo C&C Renegad - jedyna dotychczas gra FPP z tej seri. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Ja teraz czekam na Cold War Crisis Mod do C&C Generals. PO screenach wygląda wszystko okazale. Quote Link to post Share on other sites
rogaltbg Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 tak nan marginesie to skąd moge wziąsc screany z Cold WAr Crisis Mod??Z gory dziekuje :P:P ostatnio na gg odezwqał sie do mnie któs kto chciał zebym zagrał w C&C.JA na to tak:Ja moge grac dacie mi znac to zainstaluje i pogramy.Ale czy gracie z dodatkiem czy bez??Ja preferuje z dodatkiem a co do strategii to mocne wojsko silna gospodarka.Nigdy nie atakuje małymi grupkami a jesli juz tov tylko w tedy gdy wiem ze wróg jest mocno rozwiniety zarłówno pod wzgledem gospodarczym jak i militarnym (oczywiscie nie zdradzam wam całej mojej strategii a ten tekst to 1/89 z całej strategii) Czekam na propozycje odnosnie wspólnej gry. pozdrawiam wasz rogal the master:):) Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted February 27, 2006 Author Report Share Posted February 27, 2006 No ja bym chętnie zagrał w generalsa ( zero hour oczywiście ) online na hamachi :D:D Jak stworze server to dam znać jak się nazywa i hasło podam. A tak apropo to na jakim modzie grasz?? Daj linka jak coś. Ja grałem na Rebornie 6 ale są z nim problemy jak gra się przez neta niestety dlatego zadowoliłem się dodatkiem podnoszącym AI komputera :) Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 tak nan marginesie to skąd moge wziąsc screany z Cold WAr Crisis Mod??Z gory dziekuje :P:P http://www.cold-war-crisis.de/wbboard/portal.php Quote Link to post Share on other sites
rogaltbg Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 ktos do mnie ostatnio na gg pisał czy bym w generalsa nie pograł.I powiedział ze chce stworzyc klan ale potrzebuje do tego ludzi.Moge sie dowiedziec któz to był i o co mu dokładnie chodzi:D:D pozdro4all Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted February 28, 2006 Author Report Share Posted February 28, 2006 Ja pisałem do Ciebie i przecież przedstawiłem sie :]. Chodzi mi o to żeby stworzyć klan w generalsie :D Narazie mi to nie wychodzi bo mało kto ma na to ochotę :] i mało kto ma oryginalnego generalsa. Ale tak w celach towarzyskich zawsze mozna pograc :) Quote Link to post Share on other sites
rogaltbg Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 ładnie rzecz ujmując tio ja mam oryginała;) napisz do mnie to sie zgadamy i ja zainstaluje sobie Generalsa.Jesli znasz jakies mody albo stronke gdzie sa do sciągniecia jaies mody do tej gry to wrzuc tu kilka linkow.Jesli nie to trudno.Mam nadzjeje ze jakies mody albo inne fazy do tej gry są ;p;p pozdrawiam;p;p Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted February 28, 2006 Author Report Share Posted February 28, 2006 http://www.generals.pl/download.php?co=cat&id=9 Dział downlaod z modami do Generals Zero Hour. Większosć z tych modów to produkcja amatorska ale znajdą się również dosć przyzwoite takie jak wspomniany przezemnie Reborn 6 http://commandandconquer.filefront.com/fil...blic_Beta;44998 Pozdro Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted April 27, 2006 Report Share Posted April 27, 2006 Lepiej zobaczcie zwiatun i screeny z modu a raczej totalnej konwersji generalsa pod nazwą Halogen , została osadzona w kilmacie gry Halo ale prezentuje sie mumucio i z wielkim smakiem czekam aż go dopracuja i udostępnią w necie . :twisted: Quote Link to post Share on other sites
karolen Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 tez sie klania fan generals 0 hour - jak patrze sie na zdjęcia trojki to juz mi sie odechciewa myśleć kiedy wyjdzie - kosmiczna wojna Quote Link to post Share on other sites
nom4k Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 mój ulubiony generał to zioom od wojsk powietrznych;].narazie niepoginam w gry bo gdzieś zagubiłem instrukcje wraz z cd-key'em(trudno w to uwierzyc ale tak sie stało) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts