disgustipated Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Witam. Jakiś czas temu zakuoiłem replikę Beretty firmy STTI (model heavy weight). Wszystko było dobrze do przedwczoraj kiedy podczas strzelania ułamała mi się sprężynka umieszczona na spuście. Oczywiście da się strzelać ale szansa na niekontrolowany wystrzał ogromnie wzrosła :) Czy wie ktoś gdzie można dokupić taką sprężynkę?? Dzięki za porady. Jakby temat był w złym miejscu to sorki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Dokupić raczej trudno będzie. Spróbuj raczej dorobić. Jak masz warsztat i zaplecze - drut sprężynowy i hartowanie. Jeśli nie masz warsztatu trochę słabszy wariant - agrafka i kombinerki z cążkami do cięcia drutu. Pozdrawiam Medium. Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 popytaj po sklepach moze znajdziesz w jakimś "metalowcu" jakąś podobną sprężynkę i wystarczy tylko niewielka przeróbka :roll: Quote Link to post Share on other sites
dragonov Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Też miałem ten problem .Rozwiązanie : znalazłem zwykłą spreżynkę i ją trochę powiginałem. :D Quote Link to post Share on other sites
kitek Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Mam ten sam model, nie myśl że to złośliwość... ale wydaje mi sie że wystarczy odrobinka sprytu żeby samemu zaradzić takiemu problemowi, a nie wrzucać to na forum. Z ciekawości zdjęłem zamek i sprawdziłem jak ta "sprężynka" wygląda, i tak szczerze naprawa tego czegoś wydaje mi sie bajecznie prosta. Wystarczy wybić bolec/oś spustu, dorobić nową "sprężynke" ze sprężystego drutu i założyć. Jakby sie uprzeć powinno pasować oczko od agrafki. Odpowiednio przytniesz i będzie ok. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts