psovaty Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 proszę posiadaczy tego modelu o podzielenie się swoimi doświadczeniami w zakresie awarii. Mój egzemplarz właśnie stał się atrapą repliki; nie działą w nim nic, łącznie z tym, ze sprężyna tłoka nie daje się naciągnąć, a sprężynka kurka dawna przestała już istnieć; Cały numer zaczął się wykręcać od momentu, gdy po zbyt mocnym naoliwieniu (silikonem) pistolet upadł mi w piach; natychmiastowe czyszczenie okazało się daremne; Czy w swoich egzemplarzach również zauważyliście samoistny spadek energii? Zastanawiam się nad zakupieniem drugiej sztuki, tylko nie wiem, czy warto; Może lepiej Springfielda w "militariach" (ble!) wrocławskich (za 159zł)? Beędę wdzięczny za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Na taiwan gunie masz odpowiednik DE (identyczny) za polowe tej ceny :) o ile dobrze mysle, ze to shotgun :P Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 Wielka szkoda. .45'tki to pistolety z duszą. A jeszcze większa szkoda, że mieszkasz w Lublinie. W Wawie to ja bym popatrzył, obadał, wydumał cosik... Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted February 22, 2006 Author Report Share Posted February 22, 2006 Ano właśnie, Westie, ja też mam takie zdanie o .45-ach; Chyba zamówię drugi; dziś w serwisie military dowiedziałem się, że póki co jest problem z częściami u Francuzów (wolą, zeby kupować następne nowe niż naprawiać; Jeszcze mnie ten springfield nęci, tylko obawiam się, że będzie sporo słabszy od Smitha (ten to wymiatał pięknie); A może wysłałbym Ci go do obejrzenia? Naiwiększy kłopot z ta sprężyną kurka, bo resztę można by z jakiego trupa wziąć (tam wszystko, co jest w zamku, trzebe wymienić oprócz kufy) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Jak ta sprężyna wygląda? Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Wybaczcie że odkopię starego zapleśniałego kotleta. Jako że stałem się posiadaczem tej jakże pięknej "Czterdziestki Piątki" (lecz uszkodzonej) mam prośbę do jej posiadaczy. Mianowicie chodzi o jej rozłożenie i opstrykanie sprężynek w tym gnacie. Sprężynę kurka udało mi się "jakoś" dorobić z agrafki ale wydaje mi się (wręcz jestem pewien) że czegoś mi brakuje do prawidłowego działania repliki. Za wszystkie fotki (nawet średniej jakości) będę ogromnie wdzięczny. Da mi to bowiem pewien obraz jak ta brakująca sprężynka ma wyglądać. Pozdrawiam MaxXxi47 / A.D.I.D.A.S Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts