Termos Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Witam! Dzisiaj na strzelance mój AEG przestał normalnie strzelać. (Tylko puste strzały) Na początku myślałem że to wina Hi-capa. Jednak po sprawdzeniu 3 low-capów i hi-capa kolegi doszedłem do wniosku, że problem jest w samym gunie. Po powrocie do domu i ogrzaniu AEGa nic się nie zmieniło (myślałem że to może z zimna) No i teraz pytanie: Co się stało i najważniejsze, jak to naprawić ? Pozdrawiam. Termos Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 qulki nie są podawane czy nie przechodzą przez lufe?? jeżeli nie przechodzą przez lufe to może być wina hup-upa albo brudnej lufy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Grolshek Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 A to nie popychacz czasami ? Quote Link to post Share on other sites
Arczi Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Moim zdaniem to jest wina zbyt mocno skreconego hop upu Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 A to nie ma całego wątku na ten temat? Np. tego: http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=5208 http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=...t=zacinanie+m15 długie, ale warto przeczytać. Jak kulki w ogóle nie lecą to wina gumki HU/HU, ew. magcatcha (nie wiem, czy próbowałeś dociskać ręką mag do góry). Popychacz może tez być jeśli się wyrobił, to niedostatecznie cofa dyszę i kulka się nie ładuje. Możesz pożyczyć lufę wew. od innej m15 i zobaczyć. Jesli wykluczysz zespół lufy i magi to zostaje już tylko popychacz/dysza. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Zajżyj w gniazdo magazynka i sprawdź czy przy strzale dysza porusza się ruchem posuwisto-zwrotnym. Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted February 25, 2006 Author Report Share Posted February 25, 2006 Zrobiłem tak jak Olo radził. Zajżałem... i nic się nie rusza. Stoi w miejscu. Czyli popychacz/dysza ? Quote Link to post Share on other sites
Arczi Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Jakby sie przytkała dysza to by chyba poruszała sie i tak i tak :? Na oko to popychacz :? Ja mam M15A2 Tactica Carabine (ten z żółtym hop siupem) :D chodzi ładnie tuningu jeszcze nie robiłem aczkolwiek sie przymierzam jedyną wadą jest brak slikonowej gumki hop... to boli szczególnie w zime :cry: Quote Link to post Share on other sites
prusak Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Miałem to samo w GR-16, tappet plate tj. popychacz do wymiany. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts