Świr Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Pytanie jak w temacie : Gdzie w POLSCE dostanę kulki 0.43 tylko nie te metalowe. Wiem że w wielu zagranicznych sklepach są te kulki : http://www.begadistore.com/catalog/product...products_id=305 Owszem 27zł za 500szt to tanio ale 60zł za przesyłkę.... Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Z tego co wiem w Polsce raczej na zamówienie - np. FA kiedyś sprowadzało. Nie jest to powszechne, bo wiadomo: do użycia trzeba mieć odpowiedni sprzęt i wskazana jest zgoda uczestników strzelania (kto 3 razy dostał w kuper, wie dlaczego ;) ) Co rozumiesz przez "metalowe"? Z tego co wiem, wiele z "cięższych" modeli kulek nadal jest kompozytowa, ale ma domieszkę metali, aby uzyskać odpowiedni ciężar. Z ciekawości: z czego będziesz tym strzelał? Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted March 14, 2006 Author Report Share Posted March 14, 2006 M700 KJW... Zastanawiam się nad tuningiem ale wtedy na 0.33 -0.36 kulki będe leciały troszkę chaotycznie. Jeszcze nie jestem wszystkiego pewien, więc nie chciałbym tyle kasy wydać na coś czego nie będe używał. Strzelam na 0.28 i mam ok 560fpsów, za parę dni powinny dojść o.33 i zobaczymy jak to będzie. Jeżeli nikt w Polsce nie sprowadza 0.43 to trzeba się będzie pytać kogoś kto do SM lub HK jedzie :) Quote Link to post Share on other sites
Krystek_92 Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 jesli chcesz strzelac takimi kulkami to musisz miec mocny i stuningowany karabin!!!! moja beretta gaziak na takich kulkach strzelalaby na 10m hahahahaha :wink: Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Krystek_92 napisz jeszcze w innych tematach o tej swojej berecie bo przy 5'ciu to ktos może nie zauważyc że taką sobie kupiłeś, a o gaziakach postów jest sporo pewnie znajdzie się jeszcze jakiś gdzie mógłbyś coś o niej napisać... kilka starszych tematów dało by się pewnie w ten sposób 'odświeżyć' :] Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 hehehehehehe Ale przecież nie liczy się materiał, z jakiego wykonano kulkę tylko jego waga. Z 43 aluminiowej będzie tak samo bolało jak z kompozytowej i vice versa. Takie jest moje zdanie... Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Ale przecież nie liczy się materiał, z jakiego wykonano kulkę tylko jego waga. Z 43 aluminiowej będzie tak samo bolało jak z kompozytowej i vice versa. Takie jest moje zdanie... W sumie racja, wymiary te same, masa ta sama... ból ten sam. Z drugiej strony kulki plastikowe jakoś mniej groźnie wyglądają ;) Osobiście nie chciał bym wogóle oberwać z tak ciężkich kul, nieważne z czego by były... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts