Punk Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 Kupiłem na Allegro celownik optyczny PSO-1. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mi znalazł polską instrukcję w internecie, bo nic konkretnego niemogę znaleźć. Link to post Share on other sites
Harry Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mi znalazł polską instrukcję w internecie :ściana: Coś czuję, że zaraz tu wpadnie moderator z taką chorągiewką :wink: (albo bliżej nie określonym środkiem przymusu bezpośredniego :killer: i zrobi jak to mawia mój brat "rozpiździaj nie patrząc na ofiary" ) :D :D :D Żeby nie było offtopic - mam gdzieś jakiegoś pdf-a z instrukcją obsługi SWD i o PSO też tam coś śladowo piszą - tyle, że po angielsku, a tłumaczyć tego na polski nie mam zamiaru. Zainteresowany? Link to post Share on other sites
JURA Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Moge ti przyslat ksionzeczke ktura jest v pakovaniu i jest pisana po rosijsku. Uczili ste se v szkole jak my po rosijsku,to przypomnij sobie, ja tego zrobilem a jestem zadovolony,ze sobie przypomnialem mozno 50%. Czego nerozumiesz. Dajesz dvie kapsulki baterie 1.5+1.5V.Przymocujesz do bocnej montazy, Dajesz na kreski i zera. Na osnovie jest z levej strony parabola vzestempna i jest tam cyfra 1.7 lub 1,5 1.7 jest vysokost clovieka i ty vezmiesz namiar na tego stojoncego clovieka i dajesz go ze glovom dotyka se na vierchu i stopami na poziomej .odcytasz cyfre ktura jest v poziciji kde umiestilesz osobe i to sou stuvy metruv. I teraz sou dvie mozlivosti. Masz duzo czasu to naklikasz sobie tym gurnym kolem metry kture namierzyles lub niemasz casu i odlicis sobie te fajecky po stuvach metru od vierchu dolu i vybierzes sobie tou ile stuv metru jest ona. No najpierv musis tego sobie zastrzelit chyba na 1000m? nieviem Link to post Share on other sites
Harry Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Jura, byłbym zainteresowany jeśli masz to w jakimś znośnym formacie - harry@bron.pl Z góry dzięki. Link to post Share on other sites
JURA Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 http://optika.al.ru/index2.htm Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Chwila goglowania i manual po angielsku (POSP to aktualnie produkowana na Bialorusi wersja PSO), z kolorowymi zdjeciami: http://www.kalinkaoptics.com/Manuals/KOPOS...FixedManual.pdf Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 A skąd wziąść baterię bo ja mam na 2,5V? Link to post Share on other sites
Gigin_s Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Ta luneta się nadaje do ASG jak nie wiem co, heh są takie zdjęcia nawet jak Irakijczycy muszą taśma klejącą wieżyczki kleić, żeby się nie ruszały ... Baterie, popytaj u Ruskich na targu. Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Jako bateryjke ja uzywam "duzej pastylki" (chyba 3V, ale nie jestem pewien), do kupienia prawie w kazdym kiosku. Musialem tylko dobrac sprezyne, ktora ja dobrze dociska do styku... Luneta siedzi bardzo pewnie, ale po zamontowaniu do odpowiedniej szyny (ktorej irakijczycy pewnie nie mieli :wink: ). Fotki mojego PSO zamontowanego do AK74 ICSa mozna znalezc na forum AEG... BTW - IMHO przy swojej dlugosci (prawie metr!) AK74 moze spokojnie udawac snajperke, dolaczyc tylko trzeba krotki magazynek od Specnaza. Edit: wrzucilem fotki, zebyscie nie musieli szukac! Link to post Share on other sites
Recommended Posts